Когато пишем за телевизор, произведен от Philips, е изключено да не започнем от уникалната характеристика за тази компания. Понеже не го правим за пръв път, ако сте от редовните ни читатели, вероятно се досещате, че става дума за фоновата подсветка Ambilight. При 40-инчовия модел от серия 8000 тя е от тристранният тип Spectra XL. Това ще рече, че освен от лявата и дясната страна на панела, се излъчва светлина и зад горната рамка. Приложенията на тази екстра са най-разностранни – наред с илюзията за по-голям екран се подобрява атмосферата при гледане на филми, дори и в помещението при изключен телевизор. Няма как да не споменем и по-малката умора за очите, отколкото при гледане съвсем на тъмно.

 

Как стоят нещата в рамката на екрана

Фоновата подсветка е чудесна, но все пак наблюдаваме преди всичко панела. Тук той е базиран на последната LED технология, като всичките му екстри са побрани в тънък профил и метална рамка, устойчива на отпечатъци и бърза амортизация.

Енджинът Perfect Pixel HD се грижи качеството на картината да е максимално точно, като контролира всеки един от пикселите според тези около него и входящия сигнал. Съчетан с 1400Hz Perfect Motion Rate за елиминиране на размазванията при бързи движения, трудно може да се желае нещо повече. И все пак тепърва има какво да се каже.

 

3D забавления на Max

Технологията 3D Max изисква употребата на активни очила, което, от своя страна, гарантира Full HD резолюция за всяко от двете очи. Можете да контролирате дълбочината на образите според личните ви предпочитания. Неограниченото стерео­скопично съдържание е гарантирано от качествения алгоритъм за преобразуване на 2D сигнал в 3D. Но също така от богатата смарт платформа с мулти­медийно съдържание.

 

Нещо повече от забавления онлайн

Може би трябва да започнем с важната подробност, че този модел от серия 8000 идва с вграден Wi-Fi адаптер, позволяващ достъп до интернет без загрозяване на интериора с кабели. Това като цяло не е новост при съвременните телевизори над среден клас. Тук обаче ще намерите и вградена уебкамера за разговори през Skype, което определено е плюс.

 

Навигацията в менютата на смарт платформата и вградения браузър може да се извършва по различни начини, сред които този по подразбиране е чрез клавиатурата на дистанционното. Разбира се, чрез приложението MyRemote за смартфони и таблети получавате не по-малко удобна алтернатива. А от същите мобилни устройства бихте могли да препращате мултимедия към телевизора. Това става чрез Wi-Fi Miracast, като гледането на снимки и видео или слушането на музика през телевизора просто е несравнимо.

Тагове: