Визуално съвършенство

Обособеният сегмент на луксозни телевизори и особено неговото динамично развитие през последните години дадоха възможност на малцина да се насладят в домашна среда на максимума, който позволява тази технология в настоящия момент. Макар че е продукт, който е с предопределено ограничено разпространение, всеки луксозен телевизор предлага дизайнерско решение в комбинация с всички достъпни върхови технологии и възможности. Ето някои от върховите постижения, които са актуални днес и ще бъдат такива още доста време.

Panasonic TX-P54Z11E

Z серията на Panasonic винаги е показвала най-добрите и авангардни технологични възможности на компанията в сферата на плоскопанелните телевизори. Всички модели са забележителна комбинация от функционалност, отлични характеристики и оригинални форми. 54-инчовият вариант предлага свръхтънък профил с невероятен Slim дизайн, традиционно отлично качество на картината и по-големи възможности за работа в мрежа. В чисто конструктивно отношение TX-P54Z11E спазва наложилата се тенденция за обособяване на отделните компоненти като панел, тунер/интерфейсен блок и акустика в самостоятелни елементи.

Използва последно поколение HD Ready 1080p плазмен панел, произведен по най-новата NeoPDP плазмена технология. Самият панел разполага с THX Display сертификат - гаранция за оптимални настройки на звука и картината, допълнен с технологията 24p Smooth Film за достоверно възпроизвеждане на филма.

  _ Гласувайте за този продукт и спечелете!

* * *

Philips 56PFL9954H

През тази година от Philips ни предложиха един много различен телевизор, известен като Cinema 21:9. Този модел използва LCD панел с резолюция 2560x1080р пиксела и съотношение на страните 2.39:1 (2.39:1 Аspect Ratio - отношението на широчината към височината), това е основната причина, откъдето идва и популярното му наименование. Съотношението позволява широкоформатната картина да се показва на целия екран без "черни ленти" отстрани.

Телевизорът предлага всички водещи технологии за обработка и подобряване на изображението като Perfect Pixel HD Engine и Perfect Natural Motion, допълнени с фирмената (единствена за момента в света) технология за фоново осветление Ambilight Spectra 3, която допълнително "съживява" неговата картина. Независимо от нетрадиционната резолюция на панела телевизорът се справя превъзходно и със стандартни режими на ефирните, кабелните или сателитните предавания. Нещо повече, за него не е проблем да възпроизведе качествен образ от всички съвместими устройства, като BD/DVD или мрежови плейъри, игрови конзоли и т.н.


Гласувайте за този продукт и спечелете!


* * *

PIONEER PDP-600A

Плод на дългогодишен опит и усилия, този телевизор, както и цялата KURO серия, позволяват на Pioneer да задържа сериозните си позиции на пазара за High-End плазмени телевизори. Основното, за което е предназначен всеки един телевизор - картината, както се досещате, е близка до перфектната. При този модел тя е с изключителен контраст и има прецизни настройки. Стандартната комплектация на модела е в изключително наситен черен цвят, който се явява и един от основните аспекти в концепцията KURO на Pioneer. Компановката на модела включва HD Ready 1080p плазмен панел, отделен мултимедиен блок и акустична система. Освен с визуалните си характеристики моделите на Pioneer са известни и с това, че предлагат изключително разнообразни възможности за настройка и промяна на параметрите на картината. Все пак от фирмата са помислили и за тези, които не искат или не разполагат с необходимите умения да си калибрират сами изображението. Тогава на помощ идват автоматичните режими и функции

* * *

SHARP AQUOS LC-52XS1E

Основната идея, заложена в Aquos XS серията телевизори на Sharp, е разкриване потенциала на компанията в сферата на плоскопанелните телевизори. Всеки отделен елемент в моделите от нея е детайлно обмислен и точно позициониран, което до голяма степен е спомогнало да се получи един истински LCD шедьовър. Дизайнът е дело на известния Тошиюки Кита, който е в основата на цялата серия Aquos TV, характерна особеност на която са, че те са трикомпонентни - дисплей, комутационнен блок и акустичната система. Те са разделени, като основната причина за това решение е запазването на супер тънкия профил на панела. Дебелината на панела е 23 мм, което автоматично го приобщава към групата на най-тънките телевизори в света. LC-52XS1E използва HD Ready 1080p панел с RGB LED подсветка (най-доброто за момента), има динамичен контраст 1 000 000:1 и 4 мсек време за реакция. Използва 12-битов процесор и 100 Hz технология за обработка и подобряване на изображението.

* * *

Подробности и заключения за четирите най-уникални телевизори, които могат да се намерят на българския пазар, можете да четете в пълния вариант на текста. Източник: сп. HiFi

Тагове: