Зимните празници наближават и ако все още не може да измислите подарък за близък човек, едва ли има някой, който не би се зарадвал на нов смартфон. Операторите вече ни заливат с оферти за най-добрите устройства на пазара, но може би нямате нужда от всички нови екстри. В този случай сте на правилното място, защото днес ще разгледаме един достъпен смартфон, който все пак разполага с няколко коза в ръкава си.

 

Дизайн и дисплей

Естествено, в този ценови сегмент трудно може да очакваме нещо различно от пластмасов гръб и рамка. Добрата новина е, че сложите ли един кейс, няма да усетите разлика спрямо стъклен панел и алуминиева рамка. Още по-добрата новина е, че използваните материали правят устройството по-леко, което на свой ред води до повече удобство при използване. Сензорът за разпознаване на пръстови отпечатъци се намира върху power бутона.

Екранът на Blade V40 Vita e 6.75-инчов HD+ панел, като съотношението му е 20:9. Звучи голям на първо четене, но съотношението му към тялото е цели 91%, така че не би трябвало да ви създава неудобство. Честотата на опресняване е 90 Hz, което предразполага към плавно движение на съдържанието, независимо дали гледате видеа, играете игри или просто скролвате из социалните мрежи.

 

Хардуер и софтуер

Операционната система е Android 11, а процесорът е Unisoc T606, което е 12-нанометрова платформа. При RAM паметта става интересно, защото е налична 3 GB на самото устройство и още 2 GB виртуална, или още известна като Fusion RAM. Това е функция, която взема памет от хранилището и я превръща в оперативна за известно време, докато приключите с по-натоварващите задачи.

Самото вътрешно пространство за съхранение възлиза на 128 GB, така че няма да усетите временното отсъствие на гореспоменатото количество. В допълнение телефонът разполага с 2 слота за SIM карта и с отделен слот за карта памет. Освен това при него е използвана технологията UFS 2.2, която предоставя по-бърза обработка на данните и това се отразява благополучно на цялостната производителност.

 

Камери

Тройната конфигурация от камери на гърба включва 48 MP основен сензор и още два по 2 MP. Устройството е по-скоро за хора, които използват камерата, за да улавят моменти, сканират документи и не изискват професионално качество на кадъра.

Предната камера е 8 MP и върши работа за небрежни селфита, които да споделите с приятели в социалните мрежи. Отново - на пазара има и по-добри опции, но тук идеята е да намерим баланса, като вземем предвид ниската цена на устройството.

 

Батерия

Капацитета на батерията е 5130 mAh, което е предостатъчно за цял ден, а ако не използвате смартфона си толкова често, тогава може да изкарате дори два. Зареждането се извършва само чрез USB Type-C порта и максималната скорост е 22.5 W.

Ако сте в търсене на най-доброто, което може да предложи един смартфон, то ZTE Blade V40 Vita не е това решение. Това е телефон, който покрива базовите нужди, но го прави на цена, с която е трудно да се спори.

 

Вижте още: Колосалните 18 GB RAM превръщат стария ZTE Axon 40 Ultra в нов звяр

Тагове: