Сигурни сме, че в един момент домовете ни ще разполагат с робот - домашен прислужник, но докато това се случи, продукти като тези на LG ще чертаят пътя до споменатите в началото.

Представена по време на CES 2019, новата версия на робота CLOi SuitBot може да се прикачи и на практика да се носи от човек. CLOi SuitBot подсилва долната част на тялото, като редуцира стреса при вдигане и носене на тежки предмети, а подобрените версии на CLOi роботите PorterBot, ServeBot и CartBot би следвало да демонстрират още по-голяма ефективност.

Подобреният CLOi SuitBot, представен за първи път през есента в Берлин, поддържа кръста и увеличава мускулната сила, за да намали риска от нараняване и натрупване на умора при физическо натоварване. SuitBot увеличава гъвкавостта на използващите го. Роботът може да функционира 4 часа с едно зареждане и се зарежда само за час.

PorterBot, ServeBot и CartBot от друга страна са с дизайн, подходящ за различни обществени пространства – летища, хотели, супермаркети и молове. Те подпомагат потребителите, като могат да пренасят багаж, да доставят храна или да носят покупки. CLOi роботите са разработени със самостоятелни навигационни системи, както и такива за връзка, които им позволяват да се свързват с различни механизми като например автоматични врати и асансьори. Използвайки технологии за изкуствен интелект, LG CLOi роботите постоянно анализират поведението на потребителите и подобряват своята ефективност. Роботите CLOi разполагат с тъч скрийн и функция за разпознаване на гласове, което позволява естествена комуникация с потребителите, а също така им помага за извършването на по-комплексни задачи като отговаряне на въпроси и извършване на плащания.

Най-важният елемент на споменатите роботи е, че те са проектирани да работят самостоятелно, успявайки самосиндикално да достигнат до мястото, където да се заредят, когато батерията им намалява. След като са напълно заредени, те се връщат към предварително зададените им задачи, като съответно си правят и диагностика.

За финал - видео презентация: