Иновативната технологична компания Neuralink, собственост на ексцентричния Илон Мъск, заяви желанието си да тества мозъчната си технология върху доброволци. Припомняме, че милиардерът вече обяви, че чипът, разработван от едни от най-добрите разработчици в света, ще позволи на парализирани хора да комуникират и използват модерни технологии, като например смартфони и таблети, с помощта на мозъка си, и то по-бързо от потребителите, които използват ръцете си за тази цел.

Досега Neuralink успешно имплантира въпросните AI микрочипове в мозъците на маймунка и прасе, а в момента усилено търси отговорник за клинични тестове, който да подготви технологията за тестове с хора.

Виж още: Най-разочароващите джаджи за 2021 г. 

„Като директор, отговарящ за клиничните тестове, вие ще трябва да работите заедно с едни от най-добрите доктори и инженери в света, както и с доброволците по програмата“, заявява обявата на компанията. „Вие ще ръководите и ще помогнете за реализирането на тестовете в една иновативна и развиваща се среда.“

Мъск, който е един от най-богатите хора в света, заяви наскоро, че очаква имплантът също така да помогне на хората с болести на нервната система, като например тетраплегия, да проходят.

Дали неговата визия ще се сбъдне и иновативният чип ще помогне на страдащите хора, предстои да разберем в близко бъдеще.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Shutterstock

Виж още: Най-разочароващите джаджи за 2021 г.