Ако изключим Android, Google винаги е запазвала политиката си на уеб компания, която се стреми да достигне до всички потребители, без значение дали използват нейната или конкурентна платформа. Поредното доказателство за това би трябвало да видим в следващата версия на Chrome за iOS.

iMore споделя, че браузърът ще включва гласово търсене, подобно на това в Chrome за Windows и Mac. Достатъчно е да докоснете омнибокса и да започнете да говорите, като натискането на микрофона накрая не е задължително. Ако сте използвали гласовите услуги на Google, няма как да не сте забелязали, че те са изключително бързи и работят както на английски, така и на български.

Заедно с подобреното гласово търсене, следващата версия на Chrome за iOS ще включва по-интелигентни алгоритми за кеширане и интеграция с още повече софтуер от трети страни. В момента YouTube, Gmail, Tweetbot комуникират с Chrome, който визуализира бутон за директно връщане към тях. Функционалността може да бъде внедрена за всяко приложение.

Тагове: