За обща голяма радост Google Now Voice Search е вече достъпен за ползване в последната версия (27.0.1453.93) на Chrome браузъра за настолни компютри и лаптопи.

От това, което тествахме днес забелязваме, че функционалността на гласовото търсене в стил Google Now се различава от скорошната презентация на Google I/O keynote 2013. На нея бе показано как се търси, без да докосвате никакви бутони, а само чрез изговаряне на ключовите думички „Ok Google…”. Разбира се Google най-вероятно ще въвежда пълната функционалност поетапно, а както добре знаем потребителите в САЩ са винаги първите, които се възползват новите функции.

За да изпробвате лично Google Now Voice search просто трябва да отворите менюто „Настройки/Settings“ на вашия Chrome браузър, а след това от там да изберете „Всичко за Google Chrome/About Google Chrome“. След тези стъпки браузъра автоматично ще се обнови до най-новата версия (27.0.1453.93) и ще ви подкани да натиснете бутона рестарт, за да влязат всички нови промени в сила.

След промените в лентата за търсене ще видите познатото микрофонче, което служи за активиране на гласовото търсене. При първото натискане на бутона браузъра ще ви попита (еднократно) дали искате да разрешите това действие.

Хубавата новина за нашия пазар е, че гласовото търсене вече се поддържа от домейна google.bg и можем да търсим на родния си български език. Това показва, че Google се грижи и за малките пазари, като нашия.

А според вас Google превръща ли се в "Големия брат"?


 

Тагове: