Doglar (Android, iOS)

От Digimark Studio

 

sDOGLAR е най-лесният начин собствениците на кучета да се свързват един с друг. Но основната цел на това изцяло българско приложение е да ви помогне да откриете приятели за вашите разходки и сродна душа за вашето куче. Ще срещнете и други хора, които ще споделят вашата страст към четириногите любимци.

DOGLAR е безплатно. С него ще проучвате квартала си или дори целия град, за да намерите всички породи кучета и собствениците им. Време е да намерите подходящ интимен партньор за вашето куче. Перфектното съвпадение е само на една ръка разстояние. Направете живота на кучето си по-социален.

Android версията на Doglar ще се появи в идните дни!

 

Цена: Безплатно

 


 

 

PlayStation Messages (Android, iOS)

От PlayStation Mobile Inc.

 

sИзползвайте PlayStation Messages, за да видите своите онлайн съобщения от приятелите си геймъри. С него винаги ще поддържате връзка с вашите приятели геймъри, за да говорите за игрите, които обичате да играете заедно, дори когато сте далеч от вашата PS4 конзола.

С PlayStation Messages, инсталирано на вашето мобилно устройство, можете да:

- Проверите вашия списък с приятели, за да видите кой е онлайн и какво играе.

- Изпращате текстови или гласови съобщения, както и снимки и стикери на вашите приятели или група с до 100 участници.

Необходимо е да имате профил в PlayStation Network.

 

Цена: Безплатно (Предлага покупки в приложението)

 

 


 

 

Marvel - Design Apps On Your Phone (Android, iOS)

От Marvel Prototyping LTD

 

sМоже би някога сте искали да разберете как се създава мобилно приложение, но сте нямали уменията за проектиране или писане на код?

Marvel ви позволява да превърнете всяка скица в демо приложение за минути. Просто създайте вашия проект на хартия, а след това направете снимка с помощта на Marvel, за да ги свържете заедно в прототип на приложение.

Marvel е подходящо за начинаещи предприемачи, дизайнери, UXers, продуктови мениджъри, стартиращи компании, студенти и фирми, които се нуждаят от бърз прототип на своите идеи, които да споделят с клиенти и екипи.

Всичко, от което се нуждаете, е молив, хартия и Marvel!

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Telegram Messenger (Android, iOS, Windows)

От Telegram Messenger LLP

 

sTelegram е още едно приложение за изпращане на сигурни текстови съобщения. Неговият акцент пада върху скоростта и сигурността. То е супербързо, сигурно и безплатно.

Telegram безпроблемно се синхронизира на всички ваши устройства и може да се използва на настолни компютри и таблети. Можете да изпращате неограничен брой съобщения, снимки, видео и файлове от всякакъв тип (.doc, .zip, .pdf и т.н.). Можете да създавате Telegram групи с до 200 души.

Telegram е създадено да направи съобщенията по-бързи и безопасни, без обичайните уловки.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Share The Meal – Help children (Android, iOS)

От United Nations

 

sВие можете да промените света и да сложите край на глада в световен мащаб - заедно с Организацията на обединените нации (ООН). Изтеглете официалното приложение на ООН и споделете вашите ястия с децата в нужда. Ще ви струва само 50 цента на ден, за да помогнете на едно дете. Променете света с натискане на един бутон на вашия смартфон и нахранете едно дете.

 

 

 

Цена: Безплатно

 


 

Signal Private Messenger (Android, iOS)

От Open Whisper Systems

 

sСигурният чат е възможен благодарение на Signal Private Messenger! Използвайки Signal, можете да комуникирате незабавно, избягвайки SMS таксите, можете да създавате групи, за да чатите с всичките си приятели наведнъж. Споделяйте файлове, без да се притеснявате, че някой друг ще ги види. Сървърът на Signal Private Messenger никога не разполага с достъп до вашата комуникация и никога не съхранява вашите данни. Цялата изпратена и получена информация се криптира и декриптира на крайното устройство.

 

 

Цена: Безплатно  

 


Още на страница 2...

Arrow Launcher (Android)

От Microsoft Corporation

 

sArrow Launcher е проект на Microsoft Garage – опростен помощник за Android. Arrow ви улеснява в намирането на приложения, в бързото им стартиране и поддържането на връзка с приятелите ви. Вашите отношения с телефона ви не трябва да бъдат сложни. Arrow е предназначен за опростяване и персонализиране на вашите навици.

Основни функции:

Приложения: Без да губите време, ще намирате приложението, което ви трябва – то ще е разположено автоматично в зависимост от потреблението.

Хора: Ще се свързвате с хората, които са от значение за вас.

Напомняне: Никога не забравяйте да купите мляко или нещо друго, което ви е заръчано.

Последни: Върнете се бързо към последните си снимки, изтеглени файлове, инсталирани приложения и дори пропуснати повиквания.

Други функции:

Управление на страници: Преподредете страниците, показване/скриване на определена страница и задайте конкретна страница като начална.

Приставки: Arrow е съвместим с всички любими приставки.

Адаптивен док: Удобен достъп до любимите ви приложения в дока от всеки екран.

Bing & персонализирани тапети: Получавайте красив нов тапет всеки ден или персонализирайте със свой собствен.

Поддръжка на икони от трети страни

Arrow е лек и е оптимизиран да пази живота на батерията ви, за да ви помогне да се радвате на телефона си през целия ден. Arrow е достъпен в целия свят, но в момента поддържаните езици са английски и традиционен и опростен китайски.

 

Цена: Безплатно (Предлага покупки в приложението)        

 

 


 

Skype for Business (iOS, Windows Phone)

От Microsoft Corporation

 

sSkype for Business е по-рано известното приложение Lync 2013 за iOS. Сега функциите на Lync и Skype се обединяват във вашето мобилно устройство: глас, видео, мигновени съобщения, конференции и характеристики на телефонните повиквания от един-единствен интерфейс, лесен за използване.

 

 

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

LIMA - Мобилно приложение на АПИ (Android, iOS)

От ДЕКАРТ ООД

 

sМобилното приложение на АПИ е част от системата LIMA, която е напълно интегрирана и свързва Агенция “Пътна инфраструктура”, всички пътни управления в страната и нас, потребителите, в едно място.

Използвайки мобилното приложение, вие имате възможност да сте информирани в реално време за всичко случващо се по републиканската пътна мрежа в страната, както и да допринесете за подобряването на пътната инфраструктура чрез вашата гражданска активност. Генерирането на информация в реално време е възможно благодарение на над 60 оператори от АПИ и пътните управления в цялата страна, които ежеминутно обновяват информацията.

Мобилното приложение на АПИ е първото приложение в света, в което пътна агенция интегрира функционалност за автоматична връзка със 112 при засечен инцидент от самото приложение. Когато "Режим Безопасност" е включен, Мобилното приложение на АПИ може да засече евентуален инцидент, докато карате или се возите в автомобил по републиканската пътна мрежа.

Мобилното приложение на АПИ ви дава възможност да регистрирате всяка нередност по пътното платно на републиканската пътна мрежа, като ви обещава всеки сигнал да бъде обработен и да получите обратна връзка през приложението.

Чрез мобилното приложение на АПИ към националната система за информираност LIMA можете да:

следите в реално време актуалната пътна обстановка по извънградските пътища на България;

подавате сигнали за нередности по пътната мрежа, които сигнали се изпращат автоматично към Агенция "Пътна инфраструктура" и местните управления, а вие получавате обратна връзка за тяхното развитие и решаване;

изберете маршрут, съобразен с актуалната пътна обстановка, като затворени пътища, ремонти и др.;

имате автоматична връзка с АПИ и екипите за спешна помощ в случай на инцидент с вашата кола или с колата, в която се движите.

 
Цена: Безплатно

 

 


 

 

YouTube Gaming (Android, iOS)

От Google Inc.

 

sYouTube Gaming приложението за Android и iOS ще ви държи свързани с игрите, играчите и гейминг културата. Гледайте клипове и предавания на живо с опция за чат - включително ревюта, игри на скорост, трейлъри и още от любимите ви геймъри и издатели на игри. Наслаждавайте се на игрите навсякъде и по всяко време - Minecraft, Grand Theft Auto, League of Legends, Call of Duty и още десетки хиляди, увеличаващи се всеки ден. YouTube Gaming ви очаква!

 

Цена: Безплатно

 

Тук може да изтеглите APK файл за Android, ако връзката в Google Play ви показва неподдържано устройство.

 


 

 

Opera Max – диспечер за трафик (Android)

От  Opera Software ASA


 

sOpera Max пести трафик, увеличава плана ви с данни и ви предоставя несравним контрол върху потреблението на данни на телефона ви. Това приложение за управление и икономия на данни намалява потреблението на трафик в 3G/4G/LTE и Wi-Fi мрежи с до 50%. Пестете данни, като компресирате видеоклипове, снимки и медийно съдържание в любимите си приложения и уебсайтове в мобилни и Wi-Fi мрежи – без забележима загуба на качество. Opera Max също така ви помага да удължите живота на батерията и плана си с данни, като ви позволява да блокирате приложенията, които работят във фонов режим без знанието ви. Освен това можете да я използвате като Wi-Fi диспечер за по-добър контрол върху работата на приложенията ви във фонов режим, когато сте свързани към Wi-Fi мрежа.    

 

Цена: Безплатно

 


 

 

Artsy - The art world in your pocket (iOS)

От Art.sy Inc.

 

sArtsy поставя света на изкуството в джоба ви! Събирайте, споделяйте и се запознайте с повече от 300 хиляди произведения на изкуството с висока разделителна способност, които се актуализират ежедневно.

Вижте произведения на изкуството от водещи съвременни арт галерии, панаири, както и музеи от различни краища на света. От Monet и Warhol до Марина Абрамович, Джеф Кунс, Ед Ръша и Синди Шърман, Artsy обхваща множество стари и нови топ артисти. Вижте творбите, висящи по стените в Гугенхайм, SFMOMA, Британския музей, галерия Gagosian, White Cube и над 600 други в 50 държави, всички на едно място.

 

Цена: Безплатно

 


Още на страница 3...

Darkroom – Photo Editor (iOS)

От Bergen Co.

 

sDarkroom V2.0 е тук и приложението за фото редакция е по-лесно и по-бързо от всякога. С него ще направите вашите снимки перфектни. Редактирайте и споделяйте филтри с Pro Kit (вътрешна покупка).

 

 

 

 

Цена: Безплатно (Предлага покупки в приложението)

 


 

 

InstaNote (Windows)

От Microsoft Corporation

 

wInstaNote е проект на Microsoft Garage, приложение за бележки, което е изключително лесно за ползване само с едно докосване. С InstaNote трудно ще пропуснете текущ разговор или нещо важно, което сте видели на момента. С едно докосване InstaNote ви помага да записвате аудио, за да го чуете, когато е възможно.

 

 

 

Цена: Безплатно

 


 

 

Retype - Typography Photo Editor (iOS)

От Sumoing Ltd

 

sRetype е приложение за хора, обичащи типографията, и то е всичко, което сте искали, за да добавяте уникални стилове текст към вашите снимки. Retype е единственият инструмент с 3D, сянка и многоцветен слой шрифтове. То може да се похвали с енджин, позволяващ интелигентно оформление, с който ще добавяте безброй шрифтове и художествени комбинации с едно докосване. Retype разполага с изчистен и лесен за използване интерфейс и все по-нарастващата колекция от цитати и фонови снимки. Можете, разбира се, да използвате някои от вашите собствени снимки. Включен е голям брой филтри, за да завършите своя дизайн.

 

Цена: 2,99 евро

 


 

 

Twenty20 - Sell Your Photos & Build Your Audience (iOS)

От Fast Labs Inc.

 

sTwenty20 е най-добрият начин да започнете да печелите пари от мобилната си фотография. Преминете към следващото ниво и правете пари, продавайки вашите снимки на марки, агенции и дизайнери. Присъединете се към богата общност от цял свят, в която мобилната фотография е източник на свежи пари.

Ще печелите пари от всяка закупена снимка. Ще се радвате и на неограничено качване на снимки в Twenty20. В приложението няма скрити покупки и то е напълно безплатно за използване.

 

Цена: Безплатно

 


 

 

Google Photos (Android, iOS)

От Google Inc


sGoogle Photos е домът на всичките ви снимки и видеоклипове, които могат да се търсят и които са организирани по хора, места и важни неща.

Характеристики:

ВИЗУАЛНО ТЪРСЕНЕ: Снимките ви вече могат да се търсят по хората, местата и нещата в тях. Търсите сандвича с риба, който ядохте през почивката си на Хавайските острови? Трябва само да въведете „Hawaii“ и „food“, за да намерите снимката с храна дори ако няма описание. Забележка: Групирането на лица не е налично във всички държави.

АВТОМАТИЧНО СЪЗДАВАНЕ НА РЕЗЕРВНО КОПИЕ: Дръжте всичките си снимки и видеоклипове на сигурно място и с възможност за достъп от всяко устройство. Изберете безплатно неограничено хранилище в облака, налично при високо качество, или съхранявайте безплатно до 15 GB в оригинален размер (хранилището е споделено за профила ви в Google).

СПЕСТЯВАНЕ НА МЯСТО НА УСТРОЙСТВОТО ВИ: Google Фото може да ви помогне да изчистите от устройството си снимките и видеоклиповете, на които са създадени сигурни резервни копия, така че да няма нужда да се притеснявате при изтриването на снимки за освобождаване на пространство.

ВДЪХВАНЕ НА ЖИВОТ НА СНИМКИТЕ ВИ: Автоматично създавайте филми с монтаж, интерактивни истории, колажи, анимации и др.

РЕДАКТИРАНЕ: Променяйте снимките с едно докосване. Използвайте лесни и мощни инструменти за фото- и видеоредактиране, за да прилагате филтри, да коригирате цветовете и др.

СПОДЕЛЯНЕ: Споделяйте стотици снимки мигновено чрез връзки за споделяне и използвайте за споделяне приложенията, които пожелаете.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Highball - Share and Collect Cocktail Recipes (iOS)

От Studio Neat


sHighball е приложение за събиране и споделяне на рецепти за коктейли. Изберете съставките, описанието и изображението за всяка рецепта. Споделете като красива "рецепта за коктейл" в любимата си социална мрежа. Публикуваната рецепта може да бъде променяна изцяло, ако това е желанието ви. Мислете за Highball като за социална мрежа за коктейли.

 

 

 

Цена: Безплатно (Предлага покупки в приложението)

 


 

Още на страница 4...

Figure 1 (Android, iOS)

От Figure 1, Inc.

 

sFigure 1 е общност за медицински професионалисти, които споделят безопасно клинични случаи и обсъждат типове лечения. Присъединете се към над 150 000 здравни професионалисти и разширявайте познанията си по медицина, за да допринесете за вашите собствени медицински случаи в личния живот.

Сътрудничество с медицински специалисти

Обсъждайте, представяйте, диагностицирайте с други опитни и знаещи лекари, медицински сестри и медицински специалисти в реално време. Следвайте дейността на колегите си и си взаимодействайте с тях онлайн.

Разширете възможностите за медицински познания

Разширете медицинските си познания, като разгледате хиляди редки случаи. Можете също да търсите за анотирани медицински изображения, категоризирани по анатомия и специалност. Откривайте лесно клинични изображения, включително деидентифицирани снимки на пациенти, рентгенови снимки, диаграми, както и ядрено-магнитен резонанс или компютърна томография.

Споделянето на снимки на пациенти е безопасно с автоматичната функция за прикриване на лица.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

 

Infinit (Android, iOS)

От Infinit International, Inc.

 

sInfinit е приложение за изпращане на всякакъв вид и размер файлове с вашите приятели. Хубавото при тази услуга е неограниченият по вид файлов обмен и размер. Тя прави изпращането и прехвърлянето на файлове към вашите контакти или други ваши устройства по-лесно и по-бързо от всякога. Споделяйте файлове от всяко място във вашия телефон, като използвате бутона Infinit. Може да споделяте дори цели филми с приятели и колеги само с няколко докосвания на екрана. Можете също да прехвърляте документи, снимки и Full HD видео между вашите собствени устройства, независимо дали използвате телефон, таблет или настолен компютър.

Infinit се гордее най-бързите скорости на трансфер на файлове благодарение на уникална технология от точка до точка. То намира най-краткия път между две устройства, в резултат на това скоростите са до 30 пъти по-бързи от Dropbox, Whatsapp или всеки друг инструмент за споделяне на файлове. Ако сте свързани към една и съща Wi-Fi мрежа, вие ще бъдете в състояние да изпратите филм с размер 2 GB за по-малко от 10 минути!

Всички трансфери са напълно сигурни. Ето защо фотографи, видео продуценти и компании като Twitter, Facebook, BBC, Vayner Media и HBO се доверяват на Infinit.

 

Цена: Безплатно

 


 

 

Periscope (Android , iOS)

От Twitter, Inc.


sPeriscope е най-сетне тук. След като Twitter придоби приложението за излъчване на живо, беше въпрос на време то да се появи онлайн. Сега буквално всеки от нас може да се превърне във видео новинарски източник, стартирайки приложението.

Periscope ви позволява да следвате хора и канали, както и да бъдете следвани, за да научавате бързо кога някой е стартирал живо излъчване. По време на излъчването ще може да оставяте коментари и да изпращате/получавате сърца в реално време. Сърчицата са интересен метод за изразяване на харесване. Колкото повече сърца получавате, толкова повече те ще се появяват на екрана.

Характеристики

Гледане по-късно. Когато излъчването на живо завърши, можете да го направите достъпно за преглеждане по-късно. Повторните възпроизвеждания са активни 24 часа. Можете да триете вашите повторения по всяко време.

Сигурност. Ако искате да излъчвате на живо за конкретни хора, натиснете иконата за заключване, преди да започнете, а след това поканете хората, които искате да ви гледат.

Twitter интеграция. Можете да изберете да споделяте вашите Periscope предавания в Twitter, като докоснете иконата на птицата, преди да започнете излъчване. Когато започнете живо излъчване в Twitter, ще се сподели връзка, с която вашите Twitter последователи ще могат да ви гледат в интернет (или в приложението).

Управление на известия. Periscope ще ви предложи хора въз основа на вашия Twitter профил. Винаги може да последвате нови хора или да спрете да ги следите. Можете също така да настроите предпочитания за уведомления в Periscope/Настройки/Профил.

Сърца. Periscope следи колко сърца получавате от вашите зрители. Колкото повече сърца получавате, толкова по-високо ще се изкачите в списъка Most Loved.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Гражданите (Android, iOS)

От Xevica

 

sСнимай и покажи всеки “гражданин” на пътя.

Много хора в България нарушават Правилника за движение по пътищата безнаказано пред очите на други водачи. Контролните органи нямат достатъчен капацитет да реагират на всички сигнали и на гражданите им се налага да търпят всякакви своеволия на пътя. Липсват възможности за граждански контрол.

"Гражданите" ти позволява да упражниш граждански контрол на пътя. Използвайки мобилното приложение "Гражданите", ти можеш да снимаш и качиш всеки “гражданин” на пътя в нарушение. Независимо дали е паркирал на велоалея, изпреварва неправилно, или не зачита останалите на пътя, всеки може да получи “гражданство”.

Характеристики:

Качване на снимка - Възможност за качване на снимка: веднага чрез камерата на телефона или от галерията със снимки.

Описание до 100 символа - Коментар или послание, намиращо се под снимката.

Извинение - Ако един шофьор се извини за това, което е направил, снимката му ще бъде свалена от уебсайта и приложението.

Изпращане до КАТ - Ако нарушението е неправилно паркиране, потребителят може да избере опция “Изпрати до КАТ”, което ще изиска потвърждение на адреса, на който е станало нарушението. По този начин автоматично се изпраща имейл от името на гражданите и потребителя, подал сигнал за нарушението.

Радар - Всеки може да се запише и да следи един регистрационен номер. В случай че автомобилът с този регистрационен номер е бил заснет в нарушение и качен в "Гражданите", потребителят ще получи изскачащо уведомление, че снимка с автомобила му е качена в приложението и в сайта.

Профил - Всеки регистриран потребител има профил, чрез който трупа точки. Всяка снимка носи точки, които рефлектират върху титлата, която потребителят притежава. По-висока титла означава отключване на повече опции в приложението и възможност за печелене на награди.

Споделяне - При желание за споделяне на снимка от приложението натиснете върху снимката и изберете “Опции” горе вдясно. Ще ви се отвори меню, от което може да изберете в коя социална мрежа да споделите снимката.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Citymaps — Never Forget a Place (Android, iOS)

От CityMaps, Inc

 

sCitymaps е лесно за използване приложение, с което може да намирате интересни места около вас. Интерфейсът на приложението представлява карта, на която са изобразени всички обекти – заведения, кина, хотели, молове и каквото още се сетите. Всяко място съдържа снимки, информация за условията, опция за телефонно обаждане, резервация… и дори меню с ястията в ресторантите. Също така може да видите и дали ваши приятели са посетили това място и с какви впечатления са останали от него.

Citymaps е изпробвано в България и работи много добре.

 

Цена: Безплатно

 

 


 

 

Afterlight (Android, iOS, Windows)

От Afterlight Collective, Inc.

 

sAfterlight е идеалното приложение за редактиране на изображения - лесно и бързо. Семплият дизайн заедно с мощните инструменти ще ви позволи да получите красиви редакции за секунди. Използвайте Afterlight в следващата си разходка сред природата или на място със забележителности. Изтеглете го сега и впечатлете всички със своите красиви редактирани снимки.

 


Цена: 1,50 лв.