Тази седмица Google даде възможност на Android Wear разработчиците да правят много повече с циферблатите на часовниците.

"Стартираме интерактивни циферблати за часовниците, което ще ви помогне да останете свързани по-лесно от китката си", пише компанията в своя блог. "Сега циферблатът на вашия часовник ще може да промени дизайна си само с едно докосване, разкривайки повече информация или дори стартирайки конкретно приложение."

Сега вече можете да се движите напред-назад между няколко екрана с данни, което ще ви улесни много повече и ще намали необходимостта от стартиране на отделно Android Wear приложение. Приложението на Under Armour за Android Wear вече се възползва от новата функционалност (погледни Gif изображението).

s

Google създаде отделен раздел за интерактивните циферблати в Google Play.

Втората основна част от Android Wear актуализацията е новият Together циферблат, който е създаден от самата Google. По същество това изглежда като отговор на Digital Touch на Apple Watch. След като сте направили връзка с избрания контакт, можете да споделите емотикони, снимки, текущата си дейност - и да, можете също да обменяте драскулки (doodles) върху дисплея на вашия часовник. Together циферблатът може да се използва от вас и от още един човек, но и двамата трябва да използвате един и същ циферблат.

 

s

Google казва, че актуализирането на софтуера (Android Wear 1.3) ще дойде през следващите седмици. Отделно от това Google обяви, че със същата актуализация ще се добави поддръжка на Google Translate в Android Wear, за да е по-лесно да правим преводи от китката си.

 

Прочетете още: Умният часовник Samsung Gear 2 се появи в ново видео