Умните часовници определено не са подходящи устройства за разглеждане на снимки и гледане на видео. Въпреки това наскоро стана ясно, че Apple Watch ще възпроизвежда видео чрез watchOS 2, а сега Android Wear потребителите също ще могат да гледат видео от YouTube благодарение на ново приложение.

Новото приложение за Android Wear идва от разработчика Appfour. Приложението се нарича Video for Android Wear&YouTube и е на разположение в Google Play Store. То позволява на потребителите да се насладят на видеоклипове от YouTube на техните умни часовници с поддръжка за търсене с глас.

Тъй като Android Wear устройствата са без високоговорители, приложението поддържа Bluetooth слушалки и говорители и те трябва да се свържат със самия часовник, а не през телефона. Приложението няма и типичните варианти за пускане и пауза и регулиране силата на звука.

Може би най-полезната функция на Video for Android Wear&YouTube е, че то работи с Chromecast, т.е. видеоклиповете могат да бъдат излъчвани от умния часовник към телевизора.

Ако разполагате с умен часовник, може да изпробвате Video for Android Wear&YouTube, то е напълно безплатно. Само не очаквайте батерията на умния ви часовник да издържи много дълго време.

Вижте и промо видеото:

 

 

 

Прочетете още: Android Wear вече има повече от 1500 циферблата