Google разкри, че се е натъкнала на неоткрита досега Flash и Windows уязвимости през октомври и една от тях е останала без корекции. Компанията е информирала Adobe и Microsoft на 21 октомври, като Adobe е поправила грешката си пет дни по-късно чрез актуализация на Flash, но Microsoft все още не е пуснала софтуерна кръпка. Проблемът според Google е, че Windows уязвимостта "се експлоатира активно."

Както отбелязват от VentureBeat, много по-лесно е да се пусне софтуерна кръпка за Flash, отколкото за една цяла операционна система. Десет дни може и да не са достатъчни, за да може Microsoft да реши проблема.

В свое изявление пред VentureBeat, Microsoft изказва недоволството си от действията на Google, която през 2015 година отново разкри публично недостатък в Windows “прекалено скоро”. Според Microsoft с този ход Google "поставя клиентите в потенциална опасност", тъй като все повече хора вече знаят, че има нова уязвимост в Windows.

От друга страна Google е в правото си, защото компанията следва своя политика за разкриване на подобна информация. Тя разкрива уязвимости седем дни след като е уведомила другата страна за софтуерния проблем.

 

Прочетете и това: Google Play Store вече ще разпознава и филтрира спам приложения 

Тагове: