Преди близо две години Google въведе Views, общност, в която всеки би могъл да сподели своите 360-градусови снимки със света. Сега става ясно, че този август Google ще представи Street View приложение, което ще позволи на всеки да представи своите сферични снимки от Maps.

Досега само панорамите, направени от Google или други сътрудници на компанията, се появяваха в Street View. Но новото приложение ще ви позволи да качвате файлове директно от 360-градусови камери, като се започне с NCTech iris360 и 360cam Giroptic с поддръжка на други скоро след това.

Компанията също така ще направи по-лесно да навлезете в бизнеса със сертифицирани фотографи. Google Maps Business View ще стане Street View | Trusted и докато компанията заявява, че ще остане фокусирана върху поддръжката на висококачествени изображения, то новата програма ще има "много по-приспособяваща политика" за качване и редактиране.

Views ще бъде офлайн в средата на август. След като това стане, ще можете да качвате сферични снимки от Maps уебсайта. От Google казват, че промените са предназначени, за да рационализират своите продукти. Тя би могла да насърчи повече хора да правят сферични снимки - нещо особено важно, предвид навлизането на Google във виртуалната реалност.

 

Прочетете още: В Google Chrome Beta се появи функция, наподобяваща Now on Tap