След като тази седмица Google официално пусна Android 5.0 Lollipop, притежателите на смартфони и таблети, задвижвани от тази мобилна ОС, очакват да научат, кога ще получат най-новата актуализация. Вече научихме за софтуерните пътни карти на Motorola и Sony, а днес ще ви кажем и какво да очаквате от HTC.

HTC потвърди, че ще достави Lollipop в рамките на 90 дни след получаване на окончателния софтуер от Google. Засега тайванският производител обяви актуализацията само на своите One M8 и One M7 смартфони. Другите HTC устройства ще получат актуализацията по-късно, а ние обещаваме да ви уведомим, когато има готов списък. Същата ситуация се повтори и миналата година по същото време, когато видяхме за първи път Android 4.4 KitKat.

Ако 90 дни ви се виждат много, то предполагаме, че това се налага заради по сложната оптимизация, която следва от наличието на Sense интерфейса. Компании като Motorola, които използват почти чист Android, са почти наравно с Nexus линията като срок за получаване на новите версии на Android и това е похвално.

Но все пак за HTC трябва да се отбележи, че през 2014 година значително подобриха своята софтуерна поддръжка за по-стари устройства. Една от другите добри новини е, че всяко ново HTC устройство получава гарантирана софтуерна поддръжка за 2 години напред.

 

Прочети още: HTC Nexus 9, първия 64-битов таблет на Google