HTC спази обещанието си, да екипира своя флагман с последната официална версия на Android 4.3, до края на септември. Към този момент единствено потребителите в Тайван и Канада могат да инсталират новия софтуер, а до броени дни той ще „плъзне“ и в останалата част от света.

 

Информацията бе разпространена в Twitter профила на Джейсън Маккензи (@JasonMacHTC), президент на HTC за Америка. Актуализацията ще донесе подобрения в Sense интерфейса, нова анимация за батерията в режим на зареждане, подобрения в софтуера на камерата за цветовите контрасти при снимане в слаба светлина, добавяне на любима музика към вашите видео акценти, генерирани от HTC Zoe и други полезни функции.

Новата версия на Android 4.3 за HTC One е с пореден номер 3.18.709.2, а размерът й е 512MB. С нея се активира OpenGL ES 3.0, който подобрява графичната среда, добавя се съвместимост със стандарта Bluetooth Low Energy (BLE), както и възможност за създаване индивидуални потребителски профили, в случай че не искате някой хора да виждат генерираното от вас съдържание.

 

Явно в HTC са взели поука от минали години, защото от старта на продажбите на HTC One, той получи новите версии на Android в много кратки срокове след обявяването им от Google.

Надяваме се мобилните оператори в България да действат бързо, след като актуализацията пристигне в Европа, за да могат потребителите с HTC One да я инсталират веднага.

 

 

А знаете ли, че има златен HTC One, който се продава за 2300 евро?

Тагове: