Както очаквахме, късно вчера Apple публикува малки ъпдейти за iOS и OS X. Те се справят с няколко сериозни проблема, които някои потребители наблюдаваха, но не включва сериозно количество нови функции.

iOS 8.1.3 намалява значително количеството свободна памет, от което имат нужда потребителите, за да актуализират софтуера на устройствата си. Apple осъзнава, че липсата на свободна памет при 16 GB-овите устройства води до забавяне на навлизането на iOS 8, което е похвално. iOS 8.1.3 може да се инсталира на устройства с по-малко от 500 MB свободна памет. Отстранените са редица малки бъгове, сред които непостоянната работа на мултитаскинг жестовете на iPad, проблемите със Spotlight и влизането с Apple ID. Добавени са опции за конфигуриране в образователни институции и стандартизирано тестване.

OS X Yosemite 10.10.2 се справя с бъговете, открити от Google, за които писахме съвсем скоро. Отстранена е и така наречената Thunderstrike дупка, благодарение на която компютърът ви може да бъде атакуван със специално Thunderbolt устройство. iCloud Drive вече прави резервни копия в Time Machine, а Wi-Fi проблемите на някои MacBook ноутбуци би трябвало да са отстранени.

Тагове: