Автор: Коко Стоянов


Декември е месецът на подаръците. След цяла година упорит труд всички отваряме портфейлите си, за да зарадваме близките си и естествено самите нас. Ако сме извадили късмет и годината е била успешна, няма нищо по-хубаво от това да използваме коледните и новогодишните празници, за да си подарим малко щастие. В сферата на технологиите и софтуера също цари коледно настроение, а промоционалните оферти и отстъпки валят отвсякъде. Така например през този месец в онлайн магазините Android & AppStore има лавина от безплатни и супер намалени игри. Надяваме се не сте пропуснали новината от началото на месеца, когато Android Market обявиха 10-дневна промоция на игри и приложения на смешните цени от 0.15 стотинки по случай „10 милиарда свалени приложения и игри“! В Apple AppStore предстои подобна промоция, но тя изцяло коледна и няма общо с честване на юбилей или нещо подобно. В продължение на 12 дни, от 26 декември до 6 януари, всеки ден ще намирате нови подаръци за вашето iOS устройство - приложения, игри, книги, музика и видео. А ние можем да ви пожелаем весела Коледа и весело посрещане на новата 2012 година с последната селекция игри за Android&iOS,  за 2011 г.

* Играта е налична и за двете операционни системи!


Игри за ANDROID:


World of Goo*

world_of_goo

В тази игра ще попаднете в изненадващо красивия свят на малките, лепкави, кръгли създания Goo Balls. Чрез тях вие ще трябва да създавате причудливи конструкции, мостове, гюлета, цепелини и огромни езици. Може да изглежда странна, но играта е изключително оригинална и иновативна. Когато сложите пръст върху някое от тези кръгли създания и го изтеглите на малко разстояние, то се свързва с друго goo ball създание. Така стъпка по стъпка ще създавате различни по форма, височина и дължина структури, за да изпълните конкретната мисия. На всяко следващо ниво ще откривате нови различни видове Goo balls създания с уникални способности, които ще трябва да комбинирате заедно. Играта трябва да се види, защото не сте срещали нищо подобно преди. Избрана за "Игра на годината" от MetaCritic, IGN, TouchArcade, Rock Paper Shotgun, GameTunnel.

 

Линк към играта: World of Goo от 2D BOY


Frontline Commando*

frontline_commando

Един мъж, една война! Вижте и почувствайте екшъна. Като единственият оцелял командос в атаката срещу безмилостен диктатор сте блокирани на фронтовата линия, настървен за разплата. Трябва да използвате всички си специални умения, за да оцелеете от яростните атаки на вражеските сили и да отмъстите за падналите войници. Изпълнявайте смъртоносни мисии с иновативни и мощни оръжия. Играта ще ви грабне с динамичния си геймплей и взривоопасни ефекти.

 


 

Линк към играта: FRONTLINE COMMANDO от Glu Mobile


Brothers In Arms® 2*

Brother_in_Arms_2

Втората част на добре познатата поредица на шутъра Brother in Arms вече е наличен за вашето Android&iOS устройство, и то напълно безплатно! След като инсталирате играта, ще може да изберете дали да играете сам или в мултиплеър режим с ваши приятели. На бойното поле войниците се превръщат в герои. Пригответе се да се впуснете в най-интензивните сражения от Втората световна война. Изпитайте усещането да се сражавате на всички фронтове плюс специални локации в Азия, Тихия океан, Нормандия, Северна Африка, Германия и Сицилия.

 

Линк към играта: Brothers In Arms® 2 Free+ от Gameloft


Flick Golf*

flick_golf

Голф игрите, правени за мобилни устройства, винаги са изисквали малко повече действия, за да играете и да имате добри резултати.
С Flick Golf всичко е максимално опростено. Без излишни правила, без участване в клубове и т.н. Управлението е сведено до обикновено замахване с пръст, като силата на удара зависи от разстоянието, което ще измине пръстът ви по екрана. В играта все пак присъстват фактори като дървета, бункери, пясъчни зони и вятър, като ще трябва да се съобразите с това. Когато направите своя удар, камерата ще проследи траекторията на топката, а вие може да я коригирате посоката с леко плъзване по екрана веднъж докато лети и втория път, когато падне на земята. Точките, които ще получавате, зависят от това, на какво разстояние ще попаднете от дупката. Естествено най-добре е, ако топката ви попадне точно в нея. Графиката и терените на играта са просто уникални! Дори когато слънцето блести в очите ви, ще виждате специфичните отблясъци, които се получават и в действителност. Flick Golf определено е игра, която си заслужава да опитате.

 

 

Линк към играта: Flick Golf! От Full Fat Productions Ltd

Toki Tori*

toki_tori

Toki Tori е още една логическа пъзел игра, в която ще бъдат тествани вашите умствени способности. Вашата роля е да преведете през повече от 80 уникални нива малкото жълто пиле. Ще попаднете на изобилие от капани, пъзели, призраци и зли плужеци. Събирайте всички яйца по пътя. На разположение ще имате арсенал от полезни устройства като например Telewarp, Freeze-O-Matic или незаменимия Slug Sucker!!

 

 

Линк към играта: Toki Tori от polarbit


Greedy Spiders

greedy_spiders

Спасете буболечките от лакомите паяци! Някъде там мъничък свят се нуждае от вашата ръка. Паяците са дошли в града и са планирали да се нахранят със своите съседи буболечките. Използвайте вашата интелигентност в този вълнуващ пъзел и предотвратете това.
Буболечките са уловени в мрежата, а вие трябва да прекъснете пътя, по който паяците могат да стигнат до тях, може да използвате огън и дори свръхестествени сили. Играта е приятна и пристрастяваща и се надяваме да ви допадне, както допадна и на нас.

 

 

Линк към играта: Greedy Spiders от Blyts


Angry Gran - Best Free Game

angry_gran

Предполагаме в живота ви по един или друг случай сте се сблъсквали с ядосана бабичка ;). В тази игра ще ви се наложи да се срещнете с такава отново, и то за да влезете в нейна роля. Незнайно защо ядосаната бабичка (може би й е ниска пенсията) върви нервно по улицата и излива яда си на обикновените граждани, които среща. За целта използва навит на руло вестник, палка за мухи, бухалки и други предмети, които си купува с парите, изръсени от пострадалите от нея граждани. Играта представлява основно ходене и удряне, нищо повече, но пък е забавно да се позакачате с хората по улиците. Какво... все пак това е игра!

 

Линк към играта: Angry Gran Best Free Game от Ace Viral


Train Conductor 2: USA

train_conductor_2

Ако сте имали детска мечта да бъдете кондуктор на влакове или локомотивен машинист, то с Train Conductor 2 поне малко ще се доближите до нея. Поемете контрола над локомотивите и ги насочвайте в правилната линия, за да пристигнат до местоназначението си. Пригответе се за бързи решения и стратегически ходове, като същевременно избягвате катастрофални сблъсъци! Просто плъзнете всеки влак към правилната линия или го спрете за момент, като чукнете с пръст върху него. Прекрасна графика и увлекателен геймплей!

 

Линк към играта: Train Conductor 2: USA от The Voxel Agents


Jenga*

jenga

Истински 3D физичен симулатор на една прекрасна игра с кули, построени от дървени блокчета. Предполагаме, че сте виждали тази игра в реалния живот, но все пак нека поясним за тези, които не се досещат.
Целта в играта е с всеки следващ ход да премахвате по едно от блокчетата, без кулата да се срути, като изваденото блокче се поставя най-отгоре. Изглежда лесно, но всъщност е доста сложно и трябва да се мисли внимателно преди всеки ход.
Играта изглежда просто прекрасно на екрана на Android&iOS устройства като за iPad има дори HD версия с подобрена графика за голям екран.

 

Линк към играта: Jenga от NaturalMotionGames Ltd


Tank Riders*

tank_riders

Tank Riders е 3D игра, в която ще се впуснете в унищожителна битка с противникови танкове и ракетни установки. С експлозивната си жизнена графика играта ще се хареса на hard core геймърите. Бойното поле е непредсказуемо и ще трябва да издебвате и изненадвате враговете си, преди те да ви атакуват. Използвайте тайни пътеки или минавайте директно през стени и укрепления, за да имате предимство битките. Графично играта изглежда страхотно, а експлозиите са радост за очите. Може да се играе в соло режим или в мултиплеър с приятели. Успех!

 

Линк към играта: Tank Riders от polarbit

Игри за iOS:

12days_christmas_gift

Споменатата в началото на статията предстояща коледна промоция в AppStore ще зарадва притежателите на iOS устройства в Канада и Европа. Официалното съобщение на Apple гласи следното:

"Вие и вашите приятели ще може да изтеглите фантастична селекция от песни, музика, видео, приложения и книги безплатно. Всяко изтегляне ще бъде достъпно само за 24 часа. Следете нашите специални дни с коледни приложения от 26 декември до 6 януари, за да направим още по-лесен достъпа до вашите подаръци, докато сте в движение."

iStunt 2 - Snowboard

istunt_2

Пригответе се да се спуснете по снежните планински склонове и заснежени рампи във втората част на една от най-добрите сноуборд игри в AppStore! Избягвайте опасни пропасти, въртящи се назъбени триони, ледени висулки и ниски пролуки по пистата. Играта има прекрасна графика и физика на движение със супер лесно управление. В цели 88 страхотни нива ще се насладите на много приятни моменти и каскади. Спуснете и се забавлявайте на воля с iStunt 2.

 

Линк към играта: iStunt 2 - Snowboard от Miniclip.com


Mirror's EdgeTM за iPad

mirrors_edge

Мисля, че представянето на тази игра няма нужда, защото всеки уважаващ себе си геймър я е изиграл вече на PC. Но все пак, за да бъдем коректни, трябва да споменем за какво става дума, на тези, които сега чуват за нея.
Играта се концентрира над движението и се стреми да разшири и преобрази чувството за подвижност, което в момента липсва в игрите от първо лице. Въпреки че действието се развива в утопичен град без престъпност, светът е завладян от авторитарния режим на едно правителство, което наблюдава всяко движение на своите поданици. В този свят на следене на комуникациите единственият начин за изпращане на поверителна информация е да се използват куриери (наричани още бегачи), които могат да доставят пратката. Играчът контролира бегачката Faith, използвайки различни движения от паркура, за да достигне до целта си.
С една дума това е шедьовър на игралната индустрия, който сега е достъпен и за iPad. Enjoy!

 

Линк към играта: Mirror's EdgeTM от Electronic Arts


Cover Orange HD за iPad

cover_orange

Направете своя ден портокалов със страхотната игра Cover Orange, вече налична и за iPad.
Под заплахата от смъртоносен генетично-модифициран облак, който се е насочил към „Оранжевата столица", вашата мисия е да спасите портокалите. Плъзгайки различните обекти, които са на ваше разположение, трябва да ги покриете и защитите от киселинните дъждове. Използвайте умения и изобретателността си за постигане на максимален процент на оцеляване на населението от портокали. Cover Orange е вълнуваща пъзел игра, подходяща за всички възрасти. Тя съчетава реалистична физика на игра, ярки цветове и красиви анимации.

 

Линк към играта: Cover Orange HD от FDG Entertainment


MEGASTUNTTM Mayhem Pro*

megastunt

Megastunt Mayhem е перфектната спортна екшън игра, която съчетава успешно състезания, офроуд и разрушения с камиони. С едни от най-екстремните машини в света ще изпълнявате невероятни каскади, ще мачкате коли и ще разрушавате всичко, изпречило се на пътя ви. Готови ли сте за следващото ниво на каскади? Газ!

 

Линк към играта: MEGASTUNTTM Mayhem Pro от Level Eight AB


Fara

fara

Ако сте фенове на RPG игрите, значи това заглавие ще ви грабне със страхотния си нарисуван свят и динамична среда, пълна с куестове, способности и елементи. Подробно рисуваните декори, съчетани с 2D физика, правят от Fara игра, която носи специфичния чар на RPG заглавията от близкото минало. Интуитивното управление доставя истинско удоволствие. А ако за вас iPhone не е достоен като размер за RPG игра, то на iPad със сигурност ще ви хареса доста повече.
Приятна игра!

 

Линк към играта: Fara от Pixel and Texel

Inotia 3: Children of Carnia

inotia_3

Представяме ви още една RPG игра, в която неизбежна съдба стои пред децата на селцето Carnia - Lucio и Ameli. На тях им предстои далечно епично приключение, в което ще се докажат като воини и ще се борят за своето щастие. Историята на третата част е очертана на 130 карти, в които трябва да изпълните 230 куеста. Това са „Хрониките на Inotia 3"! Увлекателна и гарантирано пристрастяваща.

 

Линк към играта: Inotia 3: Children of Carnia от Com2uS Inc.


Mad Rush

mad_rush

Mad Rush е поредното ни предложение, в което ще получите супер красива графика, анимации и много забавление. Играта представлява състезание между вас и 10 различни и уникални опоненти. След сигнала за начало на състезанието, политайки нагоре, вие ще събирате по пътя си различни по цвят буболечки, които ви действат като гориво за ускорение. Жълтите дават най-малко, след това са зелените и накрая сините. Когато съберете достатъчно от тях, ще имате на разположение 3 различни вида максимално ускорение, наречено Boo заради звука, който издава героят ви, когато го използвате. Насладете се на Mad Rush сега!

 

Линк към играта: Mad Rush от Krivorukoff LLP


Monkey Quest: Thunderbow

monkey_quest

Вие сте Thunderbow! Маймуна на разрушителна мисия, а срещу нея и крайната победа стоят зомбита, скорпиони, мумии и скелети. Вземете вашия мощен лък и взривявайте всичко на парченца, за да детронирате зловещия владетел Zotan. Thunderbow е единствена по рода си аркадна игра, в която цялата околна среда подлежи на унищожение, независимо дали става дума за скали или укрепления. Насладете се на страхотната графика на retina екрана на iPhone в десетки нива и 6 различни свята. Отключвайте нови оръжия и бонус нива. 
„Когато се съмнявате... взривявайте!" - Thunderbow

 

Линк към играта: Monkey Quest: Thunderbow от MTV Networks


Cross Fingers*

Cross_Fingers

Направете си супер подарък! Cross Fingers в момента е безплатна за кратък период от време. Вижте всички безплатни предложения от разработчика на играта на сайта - Mobigame.net! Весела Коледа от Mobigame! В този уникален пъзел трябва да запълните празната форма с малките парчета от пъзела, с които разполагате. Ще са ви нужни рефлекси и сръчност, за да завърши всички 510 нива! Отключете Arcade Mode, където ще се изправите пред машина, която ще ви предизвика да оцелеете в напрегната атмосфера, за да постигнете най-висок резултат.

 

Линк към играта: Cross Fingers от Mobigame


Help Santa

help_santa

Коледа наближава и Дядо Коледа е на път да зарадва послушните деца с хубави подаръци. Но за да успее, вие трябва да му помогнете да мине успешно през комина. Използвайте трамплини, магически портали, коледни чорапи, балони и захарни бастунчета, за да изпълните невероятни акробатични скокове.

 

Линк към играта: Help Santa от MUGOCO Inc


Весела Коледа и весело посрещане на новата година от екипа на Hicomm! Надяваме се да сме ви били полезни през тази година и да продължите да ни посещавате и през идващата 2012 г.