MastеrCard обединява сили с Таксистарс, мобилно приложение за поръчване и заплащане на таксита, за утвърждаването на електронните плащания като по-доброто разплащателно решение - както за потребителите, така и за таксиметровите компании. Общата им кампания ще продължи три месеца, като всеки потребител, който регистрира своята карта, получава 15 лева в мобилния портфейл на приложението, които може да използва за следващото си пътуване през Таксистарс. Промоцията се провежда в София, Пловдив, Бургас, Русе, Сливен, Хасково и Дупница. За всяка транзакция с MasterCard, направена в рамките на периода на промоцията, компанията дарява по 1 лв. за оборудване на специализиран таксиметров автомобил за хора с увреждания.

„Резултатите от изследването MasterIndex България 2015 сочат, че българите са на ръба на промяна, тъй като 66.3% от картодържателите в България са склонни да започнат да използват мобилни плащания и 25.6% от тях заявяват, че вече използват мобилни плащания. Тези числа показват големия потенциал на мобилната търговия. От друга страна процесът на плащане трябва да бъде бърз, удобен и сигурен и точно това цели да постигне MasterCard с тази кампания", казва г-н Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите.

“За първи път потребителите от цялата страна имат избор да платят кеш или с карта директно от своето мобилно устройство! Системата Таксистарс ще предложи и още други новости, които ще работят в полза на потребителите и за развитието на таксиметровите услуги в България”, допълва Атанас Шарков, един от основателите на Таксистарс.

От MasterCard посочват сред предимствата на метода борбата със сивата икономика благодарение на възможността на потребителя за по-лесно наблюдаване на финансите си и по-голям избор и контрол при плащане.

Тагове: