Не е тайна, че Windows Phone (сега Windows Mobile 10) не разполага с много приложения в сравнение с Android или iOS. Разбираемо Microsoft не е доволна от това състояние, а отговорът е изцяло новото приложение AppComparison за Android.

Приложението (духовно продължение на старото Switch to Windows Phone) има за цел да открие еквивалент на Android приложенията ви в Windows Store. Ако не е налична програма, която да отговаря на вашата в операционната система на Google, AppComparison дава най-близкото по функции предложение. Дали сте съгласни с констатациите или не, това е друг въпрос.

Това приложение е добро в намирането на софтуер от трети страни (като Dropbox и Spotify), но очевидно се затруднява, когато става въпрос за приложенията на Google. В този случай AppComparison започва да предлага приложения и услуги, които наистина не са аналогични (UC Browser не е Chrome). Има и някои видни пропуски - AppComparison не намира съвпадения на Windows контролер за Sonos, въпреки че Phonos присъства в Windows Store от години.

Очевидно е, че инструментът трябва да се подобри, за да успее действително да ви накара да захвърлите своя Android, за да преминете към Windows Phone.

 

Прочетете още: Microsoft с “Всичко по 10 цента” промоция за Windows 10 

Тагове: