Въпреки че Microsoft в момента работи върху "Update 1" за Windows 8.1, компанията има големи планове за бъдещето на Windows като част от "Threshold" вълната от актуализации. Windows анализаторът Пол Турот съобщава, че плановете на компанията ще включват пускане на Windows 9 около април 2015. От Microsoft твърдят, че ще представят визията си за Windows 9 на конференцията за разработчици, Build 2014, през април тази година.

Изглежда, че Microsoft в момента планира да използва визуалната страна на Windows 9, като начин отговори на критиките отправени към Windows 8. Все още не е ясно, какъв тип промени ще бъдат направени в Windows 9, но се съобщава, че основния фокус върху "Metro 2.0" ще падне върху подобряването на новия App World и „живите плочки“ на Microsoft. От The Verge споделят, че Microsoft планира да върне Start менюто в Windows 9, но компанията може да достави тази функция още в "Update 2" за Windows 8.1 по-късно тази година.

Microsoft в момента е в крайния етап на планиране за Windows 9, а работата по-него се очаква да започне след Build 2014. Windows със сигурност се нуждае от промяна, ако съдим по потребителския отзвук от Windows 8, която май ще последва съдбата на Vista.

Windows 8, 9, 10… Обещания, обещания... А дали всъщност Microsoft не потъва бавно и сигурно?

 

А знаете ли, че Chrome OS става все по-достоен конкурент на Windows и OS X!

Тагове: