SmartBirds (Android)


sSmartBirds е определител на гнездящите в България птици (общо 269 вида) и електронен дневник за наблюдения. Съдържа снимки на птиците, карти с разпространението им в България и информация за това, как изглеждат, с какво се хранят, какви местообитания предпочитат и къде в България могат да бъдат наблюдавани.

Включена е също кратка информация за тяхното размножаване, периодите на миграция, природозащитния им статус и заплахите, които ги грозят. Описанието и координатите на зоните за птиците от мрежата Натура 2000 ще ви помогнат да намерите най-близките до вас места за наблюдение на птици.

Електронният дневник позволява бързо и лесно записване на наблюдаваните птици, точно определяне на GPS координатите, автоматично въвеждане на данни за наблюдател, дата и час, а направените записи могат да бъдат бързо споделяни с приятели чрез електронна поща и социални мрежи. 

Приложението е създадено от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) с цел да улесни природолюбителите при техните срещи с дивите птици.


Цена: Безплатно


Изтегли приложението от Google Play Store


 

Castround with Twitter (Android)


sCastround ви дава възможност да използвате Twitter по един съвсем нов начин - от птичи поглед и в реално време! Вижте това, за което хората говорят. Научете повече новини за знаменитости и интересни събития.

Открийте какво се случва във вашия собствен град или във всяка точка на планетата чрез преглед на туитовете по местоположение. Castround е забавно, информативно и лесно за използване приложение.

Това са само някои от нещата, които можете да направите с Castround.

Castround ви позволява да създадете списък с любими места, които искате да разгледате. Castround използва услуги за местоположение (GPS) и винаги знае къде сте, показвайки вашата позиция на картата.


Цена: Безплатно


Изтегли приложението от Google Play Store


 

Day One (iOS)


s2014 Winner Award Mac Apple Design, 2012 Mac App of the year.

Всепризнатото журнал приложение за iPhone, iPAD и Mac, Day one ще ви помогне да правите записки за живота си, такъв какъвто го живеете. От събития, които се случват веднъж в живота, до ежедневни моменти. Елегантният интерфейс на Day One прави работата с него просто удоволствие.Цена:  $4,99


Изтегли приложението от iTunes


 

Lumy ( iOS)


sLumy е приложение, което ще ви помага да направите красиви снимки, като ви позволи да следите за магическия час (известен също като Златния час).

Какво е магическият час? Това е периодът около изгрева или залеза на слънцето, когато светлината е често мека, топла и идеална за правене на снимки.

Професионалните фотографи винаги следят за най-доброто осветление, а Lumy може да им помогне да хванат най-добрите условия. А за да бъде още по-полезно, Lumy ви дава и метеорологична информация, за да можете да планирате нещата по-добре. 

Можете да получавате данни за текущото ви местоположение или за различни места по целия свят. С изключение на информацията за времето Lumy не се нуждае от активна интернет връзка. Lumy е проектирано да бъде просто и красиво. То е най-добрият инструмент за всеки, който иска да направи зашеметяващи фотографии.


Цена: $1,99


Изтегли приложението от iTunes


 

FN8  (Windows Phone)


sFN8 (Fit in 8) ще ви напътства 8 минути за правене на рутинни упражнения с цел повишаване и да удължаване на скоростта на метаболизма ви. Това е чудесен начин за тонизиране чрез физически упражнения. Няма нужда от ходене във фитнес, може да правите упражненията и в малкия си офис, но ще имате нужда от набор от две гирички (по 4,8 кг). Ще се изненадате какво може да постигнете.Цена: Безплатно


Изтегли приложението от Windows Phone Store 


 

Flipagram (Android, iOS, Windows Phone)


sНаправете моментите от живота си незабравими с Flipagram™. Създайте красиви кратки видео истории с помощта на вашите Facebook, Instagram и заснетите със смартфона ви снимки! Поставяйте хаш таг пред името #flipagram, когато публикувате нещо, за да имате шанс то да се появи на официалния профил на flipagram!

 Цена: Безплатно


Изтегли приложението от Google Play Store, iTunes, Windows Phone Store