През тази година видяхме новата генерация конзоли, но не видяхме интересните и дългоочаквани заглавия за тях. По всичко личи, че именно следващите 12 месеца ще се окажат най-важните за PS4 и Xbox One. Не трябва да забравяме и предишните модели (PS3 и Xbox 360), които все още имат живот в себе си, а и сме сигурни, че много потребители ще продължат да залагат на тях – по финансови или други съображения. От друга страна, много потребители не залагат на конзоли, а предпочитат силата на своя домашен компютър.  За съжаление, не можем да сме сигурни, че тези игри ще излязат и през 2014, но поне до този момент това е официалната информация. Няма как да обходим и целия списък – ако има някоя игра, която очаквате, споделете я с нас.

 

Watch Dogs

Продължаваме да очакваме това заглавие, което беше отменяно няколко пъти. Новата дата ще е някъде през второто тримесечие на 2014 г. Watch Dogs ще излезе за PC, XBO, PS4, 360, PS3 и Wii U. Играта е от типа „next-gen” (следваща генерация), но ще бъде пусната и за предишните конзоли. Точно как ще стане това, тъй като се говорим за изключително масов и жив свят, все още не е напълно ясно, но това е и сред едно от нещата, които ни карат да чакаме все по-нетърпеливо заглавието.

Watch Dogs е приключенска игра с отворен свят, в която играчът поема контрол над ирландския „отмъстител” Aiden Pearce. Той може да хаква различни електронни устройства, свързани с централната градска оперативна система (ctOS). Това дава голяма свобода на играча, тъй като му отваря различни варианти за изпълнение на задачите. Главният герой може да хакне телефона на някой човечец, от където да открадне банкови данни, а от там – пари. Ако му е нужно отвличане на внимание, достатъчно е да хакне светофарите и да промени светлинните сигнали.

Да, отвореният свят не е нищо ново, но тук, благодарение на уменията на Aiden, играчът ще може да подхожда по много различен начин към всяка мисия. Освен да извършва различни хакерски действия, главният герой може да си служи и с юмруците си, но и да кара автомобил. Разбира се, полицаите няма да са особено доволни от някои от действията му и ще се опитат да го спрат. Играта звучи интересно, красива е, но и изглежда, че ще успее да обедини различни елементи...и то изключително успешно. Вижте краткия клип, за да добиете по-пълна представа:

 

 

Titanfall

Заглавието се разработва от Respawn Entertainment и всички се надяваха, че ще бъде сред игрите, които трябваше да направят дебют с XBO, но, подобно на Watch Dogs, играчите ще трябва да почакат – до 11 март 2014 г. Добрата новина е, че освен за XBO, Titanfall ще излезе за 360 и PC. Това е FPS (екшън от първо лице), в който играчите ще управляват огромни роботи в онлайн мултиплейър битки. Бойното поле е планета, раздирана от войни.

Екшънът е бърз, а играчът може да тича по стените и да отвлича големите машини. От Respawn казват, че играта ще представи „мащаба, вертикалността и историята” в света на FPS мултиплейъра. По този начин ще бъдат въведени елементи, които са типични за сингъл плейър кампаниите. Titanfall спечели над 60 награди по време на E3 2013, включително рекордните 6 E3 Critics Awards (Награда на критиците).

В играта ще има баланс, тъй като персонажът може да излиза от машините. Ще има места, до които може да се стигне само пеша, но при големите и открити пространства, играч без машина е загубен. Представете си битка, в която сте просто един войник, който може да се качи на покрива на сграда (чрез своята ракетна раница), а около него тичат огромни бойни машини, които се сражават чрез своите мощни оръжия. След това получавате Titan, в който скачете и ставате част от битка на едно друго ниво.

 

 

Заглавие по филм? На следващата страница.

Mad Max

Заглавието е разработвано от Avalanche Studios и, както сигурно сте разбрали от заглавието, поставя играча в ролята на Макс от филмите, превърнали се в класика – „Лудия Макс”. Освен, че очакваме нова версия на оригиналния филм, която ще се появи през 2015 г., чакаме с нетърпение и играта, която трябва да види бял свят някъде през следващата година за конзоли и PC.

 

 

Да, постапокалиптичен отворен свят, един суров мъж, който е готов да се изправи срещу всяко зло, което се изпречи на пътя му – независимо дали е пеша или с автомобил. Това е Mad Max. Неговите най-големи оръжия са юмруците, пушката и автомобилът му. В играта ще могат да се откриват и оръжия за близък бой. Ще е налична и специална система за сглобяване на оръжия и инструменти. Помислено е и за автомобила, който ще играе основна роля в това заглавие – той може да бъде подобряван и „тунингован”. Играчът ще може да преминава мисиите или безшумно и търпеливо, или чрез агресивен и директен подход.

 

The Оrder: 1886

 

Ексклузивно заглавие за PS4, което трябва да излезе през третото тримесечие на 2014 г. Трудно е човек да се развълнува особено много за заглавие, което никой не е играл, но не може да отречем, че трейлърът е достатъчен в тази ситуация. The Order: 1886 е базирана върху алтернативна част от историята, в която между хората и орди от чудовища е само специален рицарски орден. Чудовищата са кръстоска на хора и животни. Въпреки че са превъзхождани по брой от хората, те успяват да наклонят везните в своя полза благодарение на много по-голямата си сила. Добрата новина е, че Орденът не си е губил времето и е успял да разработи оръжия, които са изключително развити за времето, в което се развива действието. Очакваме играта с огромен интерес, тъй като изглежда, че ще съчетае екшън, тактика (в отряда ще има 4 персонажа, с които можем да играем) и една алтернативна история, обвита в тайни и мистика.

Зомбита, трябват ни зомбита.

Dying Light

Защо хората са толкова увлечени по зомбитата? Не сме сигурни дали някой може да даде точен отговор, но е факт, че те са изключително застъпили в киното, телевизията и игрите. В Dying Light ще има зомбита. Играта се разработва от хората, създали Dead Island – екшън заглавие от ново поколение. Действието ще се развива в отворена, градска среда и е от първо лице, а необмисленият екшън може да доведе до бърза смърт. Всяко решение в играта влияя на историята и има своите последствия. Все още няма официална премиерна дата, но се очаква това да стане през 2014 г. Dying Light ще излезе за XBO, PS4, 360, PS3 и PC.

 

 

Halo

Най-емблематичният франчайз за Xbox ще се появи и за One. Все още няма официална дата за заглавието от т.нар. „следваща генерация”, но се очаква това да стане през следващата година.

 

 

Очаква се новата част, която ще проследи историята на Master Chief, да бъде много по-мрачна, отколкото са били предишните.

 

Destiny

Новото заглавие от хората, които стартираха франчайза Halo, идва на 9 септември 2014 г. Destiny е екшън ролева игра от първо лице. Декорите – митичен, фантастичен свят. О, да не забравим и ключовата дума за почти всички нови заглавия – отворен.

Според Bungie вселената на Destiny е „жива”. Това означава, че по време на игра могат да се случат събития, които не са били предварително заложени от създателите на заглавието. Играта ще бъде онлайн, но ще бъде и екшън в „споделен свят”. Играчът няма да вижда и взаимодейства с всички играчи в този свят, а само с тези, с които споделя подобен стил игра. Действието се развива няколкостотин години в бъдещето, а светът е...изненада – „постапокалиптичен”. Човечеството е успяло да достигне до период на изключително технологично постижение (Златният век). Хората живеят на множество планети из Слънчевата система, но едно събитие (The Collapse) разрушава всичко това. Единствената колония, която оцелява е тази на Земята.

 

Destiny ще се появи за новите конзоли и техните предишни модели.

Една легенда се завръща.

The Evil Within

Нямам как да не включим и игра от т.нар. survival horror жанр. The Evil Within се разработва от японското студио Tango, ще излезе някъде през 2014 г. за конзоли и PC. Детектив Себастиан Кастеланос, придружен от двама негови колеги, е изпратен да разследва кърваво масово убийство. Лошата новина за него е, че там го очаква „мистериозна сила”, която избива пред очите му негови колеги. Себастиан също е атакуван, но се измъква лесно - изпада в безсъзнание. Когато се събужда, той се озовава в земя, в която чудовищата бродят свободно, а той трябва да се справи със своите страхове, но и с лудостта на своите близки приятели.

 

 

inFamous: Second Son

Третата част от серията inFamous ще се появи ексклузивно за PS4. Действието се развива 7 години след втората част. За съжаления, всички битки от предишното заглавие се оказва, че не са били достатъчни, за да бъдат погубени всички Conduit-и (хора, които притежават свръхестествени сили). Да, Звярът (лошият в предишната част) е унищожен, но някои оцеляват. В тази част главният герои е Delsin Rowe, който получава случайно своите сили. inFamous: Second Son ще излезе на 21 март 2014 г.

 

 

Thief

Ех, една легенда се завръща. Класическият франчайз получава ново начало за XBO, PS4, PS3, 360и PC. Това ще стане на 25 февруари 2014 г. Отново ще влезем в образа на крадец, който трябва да използва своите стелт умения, за да открадне от богатите. В това заглавие директният сблъсък е най-крайна мярка.

 

Тагове: