В скромно изказване във Facebook изпълнителния директор на Netflix Рийд Хейстингс спомена, че компанията му е повела HBO по приходи от абонаменти. Разликата все още е тънка – 5 милиона за последната четвърт (1,146 млрд. долара срещу 1,141 млрд.), но стремглавият растеж на Netflix е очевиден.

Телевизията на Time Warner все още води онлайн стрийминг услугата по реални печалби, както и по награди и репутация, но явно има все по-сериозна конкуренция. И тя върви по същия път. В последните години HBO разчита повече на популярността на собствените си предавания, отколкото от договорите за холивудски продукции, а след като започна да предлага ексклузивни и доста добри сериали, Netflix усети голям прилив на потребители. Трите ѝ най-популярни заглавия, House of Cards, Orange Is The New Black и Derek, събраха 31 номинации на тазгодишните награди Еми, от които спечелиха 15 статуетки.

Ще продължат ли акциите на VOD услугата да се качват, както и дали ще я видим в България скоро, са просто предположения, но анализаторите от Уолстрийт са готови да заложат все повече на развиващата се компания.