Трудно е да направиш една игра едновременно интересна, оригинална и проста. Често липсва „нещо“, заради което тя става скучна или дразнеща. Ефектът, който трябва да има всяка игра, е да забавлява и да те зарежда с положителни емоции. Игрите трябва да са отдушник и средство за релаксиране, не обратното! Да намерите подходящата сред изобилието от мобилни игри за вашия смартфон е колкото лесна, толкова и трудна задача. Но както са казали мъдрите хора – който търси, намира. Представяме ви новата ни порция игри за този месец.

 

* Играта е налична и за двете операционни системи!

 

Игри за Android:

 

Marble Blast

Тази на пръв поглед обикновена игра всъщност е едно много оригинално и грабващо вниманието ви предложение. Чарът й  се крие в интуитивния и прост начин на управление, плюс прекрасните фонови мелодии. Играта се състои в следното: не трябва да позволявате на движещите се цветни топчета да стигнат до края на криволичещата пътека и да попаднат в черната дупка. Разполагате с оръдие, от което изстрелвате различни по цвят топчета, а когато поставите повече от две еднакви едно до друго, те изчезват и така, докато унищожите всички. С всяко следващо ниво пътеката се сменя и става все по-трудно да ги спрете, но пък никога няма да ви стане скучно.

Линк към играта: Marble Blast от Ezjoy Network


 

 

Clouds & Sheep

Те са сладки, те са пухкави и обичат да играят! В тази страхотна игра ще трябва да се грижите за стадо очарователни малки овце. Действието се развива на красиви зелени поляни на фона на кристално синьо небе и бели пухкави облачета. Графиката гали окото, а начинът на игра е сведен до минимални действия, така че да не ви затормози и натовари. Просто плъзнете пръст по екрана и избраната овчица ще последва вашето движение. За да се чувстват щастливи, ще трябва да ги храните, да си играете с тях, да ги подхвърляте във въздуха, да ги пазите от измръзване, топлинен удар или отровни гъби. Истината е, че са доста тъпички, но ако се грижите за тях, те ще ви възнаградят с „щастливи“ точки и ще правят нови малки овчици за вас. Ако ги пренебрегвате, ще ви гледат заплашително и дори си позволяват да умират. Добрият пастир се грижи за стадото си. А вие?

Линк към играта: Clouds & Sheep от HandyGames


 

 

Reflexions

Стани най-ярката искра в този релаксиращ неонов пъзел. Просто трябва да завъртите огледалата, за да отразят вашия сноп светлина, и да избягвате препятствията по пътя. В същото време трябва да събирате и диамантите, за да отключвате следващи нива. Красивата и стилна HD визия, съчетана с лесно управление, прави Reflexions перфектното занимание в обедната почивка, на работа, у дома или където и да се намирате и имате няколко свободни минути.

Линк към играта: Reflexions от YoYo Games Ltd


 

 

Cooking Dash

Да бъдеш готвач и да угаждаш на вкусовете на различни хора не е никак лесна задача. Трябва да бъдеш бърз, сръчен и съобразителен. В Cooking Dash ще трябва да нахраните посетителите на ресторанта ви с наличните продукти, като ще трябва да ги сготвите и съчетаете, за да задоволите капризите на клиентите. Играта е направена приятна и неангажираща, но от опит да знаете, че колкото и да се опитвате, все ще има недоволни, както е и в реалния живот ;).

Линк към добавката: Cooking Dash от City Games LLC


Bag it*

Опаковането на хранителни продукти от супермаркета никога не е било толкова забавно. В този пъзел ще трябва да подредите продуктите от магазина в пазарската чанта, така че мястото да се оползотвори най-добре и всичко да остане непокътнато. Тежките неща трябва да поставите най-долу, след това по-леките отгоре. Мислите, че е лесно, но за да получите максималния брой точки, трябва да подредите покупките така, че да останат непокътнати. Подобно на „Тетрис“, но тук можете да местите различните части повече от веднъж. Играта е с участието на международен актьорски състав (сами вижте кой е той от видеото по-долу)! ;) Очакват ви дълги часове забавление с тази прекрасна игра!

Линк към играта: Bag It! От Hidden Variable Studios


 

 

Boxing Bag

Боксовата круша е вълнуваща игра, в която може спокойно да излеете малко от насъбраната ви агресия. Казваме малко, защото все пак това е мобилният ви телефон, а ако имате повече в излишък, можете да поблъскате реално в някоя фитнес зала.
В играта има опция да поставите снимка на някой, който ви е ядосал, и да се позабавлявате с лицето му ;) Налични са няколко режима на игра – свободен режим (удряте колкото ви душа иска), аркаден режим (за време) и кампания (очаква се съвсем скоро).

Линк към играта: Boxing Bag от Royal Apps


 

 

We Rule*

Ако сте фенове на игри от типа FarmVille и искате да пренесете това и на мобилния си телефон, то We Rule може да бъде новата ви страст. Създайте свое собствено кралство. Започнете с малко селище и го разширете с помощта на вашите поданици, издигнете замъци, съберете пирати, срещнете дракони и още много възможности за развитие в този магически свят. Да управлявате кралство не е лесна задача, но може да бъде и много забавно. Вашите желания са заповед за нас!

Линк към играта:
We Rule от Mobage


 

 

Riptide GP

Първата по рода си водна състезателна игра с конзолно качество за мобилен телефон. Супер реалистична водна физика, водни отражения, красиви детайлни джетове и околна среда. Играта е създадена за двуядрени процесори и най-вече за устройства, поддържащи Tegra3. Състезавайте се в луди надпревари през криволичещи канали и реки. Подобрявайте уменията си и правете скоростни каскади през рампи и ускорителни пътеки, за да побеждавате вашите опоненти. Сезонът на мокрите удоволствия е винаги отворен.

Линк към играта: Riptide GP от Vector Unit


 

 

Need for Speed™ Hot Pursuit*

Класическата конзолна и PC състезателна поредица вече е налична и за Android устройства. Почувствайте отново тръпката от скоростното бягане от полицията и докажете, че сте най-добрият от най-добрите. Карайте Pagani Zonda Cinque или Lamborghini Reventon, както и всички други добре познати върхови състезателни коли от вашето Android устройство!

Линк към играта: Need for Speed™ Hot Pursuit от Electronic Arts Nederland B.V.


 

 

BLOOD & GLORY

Някои са дошли да станат свидетели на сила, други да станат свидетели на смелост, но всички са дошли за кръвта и славата. Битките на арената са за забавлението на тълпата и се водят до смърт. Усетете макар и виртуално как са се чувствали гладиаторите на арената, изправяйки се пред поредното смъртоносно предизвикателство. Вижте суровото насилие на бойците в техните интензивни двубои. Нашето мнение е, че играта е сред най-добрите в своя жанр. Опитайте и няма да сгрешите.

Линк към играта: BLOOD & GLORY от Glu MobileGlu Mobile


 

Игри за iOS:


Ако трябва да бъдем честни, игрите, които се правят за операционната система на Apple и техните устройства, превъзхождат по качество и оригиналност създаваните за Android. Да, някои от тях се мултиплицират и при двете ОС, но разработчиците при iOS винаги са били по-креативни и иновативни.

Split Apple

И преди сме ви представяли подобни игри, но Split Apple изпъква най-вече с прекрасната си комиксова графика и четирите различни игрални режима.
CHALLENGE: Трябва да направите най-много точки от различни мишени и разстояния.
- TIME TRIAL: Разполагате с една минута, за да постигнете най-висок резултат. Бъдете бързи и точни!
- SURVIVAL: Стартирате с 10 стрели. С всеки точен изстрел ще получавате бонус стрели. Играта продължава, докато не свършат всичките ви стрели. Опитайте докъде можете да стигнете!
- Pop Up: В този режим на различни места пред вас ще изскачат мишени, които трябва да уцелите. Всяка уцелена мишена ще ви носи точки, но бъдете бързи, защото те не остават изправени вечно.
За да бъде усещането по-реалистично, е добавено и влиянието на вятъра върху стрелите ви, така че ще трябва да се съобразявате и с тази подробност. В играта има още едно предизвикателство, донякъде незабележимо на пръв поглед. В короната на дървото пред вас има ябълки  - ако успеете да ги уцелите, те ще ви донесат допълнителни бонус точки. Успех в превъплъщаването ви в Робин Худ!

Линк към играта: SplitApple for iPhone от MKO Games


 

 

Watee

Харесват ли ви игри като Cut the Rope, Angry Birds, Where is my water…? Ако отговорът е ДА, предполагаме, че вече сте изиграли всичките им нива и чакате за още. Докато чакате, може да се запознаете с новия ви домашен любимец Watee! Малкото лилаво приятелче обича да се къпе, а вие трябва да му помогнете. Играта е от типа пъзел, базиран на физичните закони на водата. На всяко от 40-те нива ще трябва да насочите водата чрез различни подръчни средства, избягвайки препятствия като гъби, нагорещени реотани, замразяващи тръби… за да напълните аквариума на Watee! Обичаме пъзел игрите! А вие?

Линк към играта:
Watee от UNNYHOG Entertainment


 

 

Eve of Impact

Земята е заплашена не от един, а от стотици астероиди, а вие трябва да я защитите, като изстрелвате ракети по тях. Управлението е много лесно! Когато видите астероид, просто докоснете мястото, на което се намира с пръст, и от земята ще се изстреля ракета към него. Ще трябва да изчислявате траекториите, така че ракетите ви да се взривяват на точното място. Играта има прекрасна графика и много красиви ефекти. С Eve of Impact може поне за момент да усетите как се е чувствал Брус Уилис в „Армагедон“ ;)!

Линк към играта:
Eve of Impact от Rik Schennink


 

 

Crazy Escape

Да сте виждали два пингвина да карата кола и да крадат овце? Не, не се шегуваме! Казват се Cutlet и Mishmash и тяхната цел, а респективно и ваша, е да „освободите“ дългогодишните им приятели, овцете, от лапите на лакомите вълци. Не ни питайте как пингвин може да кара кола, нямаме идея (освен ако не са пингвините от Madagascar). В тази очарователна игра трябва да прокарате път, по който да минат малките спасители, събирайки всички овце и избягвайки местата, на които има вълци. За да получите максимален брой точки, трябва да съберете всички звезди по трасето, да изминете най-кратко разстояние до изхода и да внимавате да не се забиете в някое дърво или друго препятствие. Графиката е прекрасна, управлението е много лесно (просто плъзгате пръста си по екрана), а звуците са страшно забавни. Готови… СТАРТ!

Линк към играта: Crazy Escape от Bulkypix


 

 

Race оf Champions

Грабнете своя шанс да се състезавате със световните шампиони по автомобилизъм с играта Race of Champions! Всъщност, ако някои от вас не са запознати, подобно състезание реално съществува и се провежда веднъж годишно. В битката на битките рамо до рамо се срещат най-добрите за титлата „Шампион на шампионите“! Всичко в тази игра е автентично, превозните средства, пистите, състезанията и естествено световните шампиони! Затегнете коланите и дайте пълна газ!

Линк към играта: Race Of Champions -The official game от Invictus


Ninja Pong

За да се превърнете в нинджа майстор, трябва да овладеете до съвършенство едно определено умение - подскачането! В тази игра целта е точно такава - да помогнете на хилядите нинджа воини да завършат успешно своите скокове над пропастта до отсрещния бряг. Това ще става с помощта на малка платформа, която движите хоризонтално с пръст, а в същото време ще трябва да избягвате и вражеските стрели и звездички. Играта е семпла, красива и пристрастяваща и със сигурност няма да почувствате скука, докато я играете. “Хай“ ;)!

Линк към играта:
Ninja Pong от "ALIEN WORM" Marcin Konczakowski


 

 

EPOCH

В това уникално екшън предложение ще влезете в ролята на робот. Проследете ехото на изгубената цивилизация във визуално зашеметяващия постапокалиптичен свят, където оцеляват само роботите, за да се бият в тази безкрайна война. Сглобете фрагментите и разкрийте точно какво се е случило, когато е дошъл краят на стария свят. Конфигурирайте вашия робот с десетки оръжия, доспехи, усилватели, броячи и чрез части от унищожените от вас врагове. Дали това е зората на нова епоха? Ние не знаем! Оставяме ви сами да намерите отговора!

Линк към играта: EPOCH. от Uppercut Games Pty Ltd


 

 

Blueprint 3D

Blueprint 3D е изключително оригинална и завладяваща съзнанието ви пъзел игра. Разработчиците от FDG Entertainment са сътворили нещо уникално по рода си. Думите ни няма да стигнат, за да опишем душевния екстаз, който ни донесе тази умопомрачителна игра. Никога преди не сте виждали нещо толкова изумително и същевременно просто на мобилен телефон. Всъщност играта представлява 3D чертежи на различни забележителности и предмети. С помощта на пръстите си вие трябва да завъртите 3D образа в пространството, за да застане той в естествената си позиция. Повече от 240 нива на истински душевен оргазъм!!!

Линк към играта: Blueprint 3D от FDG Entertainment


 

 

Rope'n'Fly

Ragdoll е неодушевена чуплива кукла манекен! Трябва да го подхвърляте от небостъргач на небостъргач чрез въжета точно като Човека паяк. Целта е да изминете колкото може по голямо разстояние, без да паднете. Ако не успеете да се хванете за сграда или тя е прекалено ниска, въжето няма да се залюлее достатъчно и ще се ударите в земята, а Ragdoll ще стане на парчета :D. Можете също да се хващате за прелитащите самолети, които ще ви пренесат на по-голямо разстояние, преди да се разбият. Играта е много опростена и много забавна заради начина, по който манекенът ви се мята във въздуха или се разбива в земята. Опитайте!

Линк към играта: Rope'n'Fly - From Dusk Till Dawn от Robert Szeleney


 

 

Rope Rescue

В последното ни предложение ще влезете в ролята на птичка, която спасява заловените си приятели. Опънете с пръст въже през различни макари до клетката и го закачете за куката, висяща от нея, за да освободите птиците. Трябва да изберете най-краткия маршрут и да събирате пеперудите по пътя си, за постигнете на най-добър резултат. Ще срещате различни препятствия като ножове, горящи факли, динамит и т.н. Играта заслужава вниманието ви. Оригинална и пристрастяваща. Няма да съжалявате!

Линк към играта: Rope Rescue от Chillingo Ltd


 

 

Тагове: