Приложението AllCast излезе от бета и сега е на разположение като пълна версия за всички Android устройства.


AllCast ви позволява да стриймвате мултимедийно съдържание от вашия Android смартфон или таблет към Roku, Apple TV, Xbox 360, Xbox One, Samsung Smart TV, Panasonic Smart TV, Google TV (Logitech Revue) и DLNA съвместими телевизори.

Това бе като мечта за всички, които предпочитат да гледат своите снимки и видеоклипове на голям екран. Текущата версия поддържа стрийминг само на видео и изображения, но разработчиците на AllCast, ClockworkMod, обявиха, че много скоро ще можем да пращаме и музика към телевизора в хола.


След стартиране на приложението то автоматично сканира за поддържани устройства и след като ги открие, за вас остава единствено да изберете едно от тях. Интерфейсът е много прост и се състои от два панела, един с намерените съвместими устройства и втори показващ наличното мултимедийно съдържание в устройството ви.

Малката HDMI флашка Chromecast, на Google, не се поддържа, но от екипа зад AllCast казват, че сега топката е в полето на Google, които могат да отключат тази възможност.


Налична е, както безплатна версия, така и платена, срещу 7,15лв. При безплатната, когато пратите видео или снимки те ще се визуализират в продължение на 1 минута, докато при втората липсват реклами и няма ограничение за дължината на стриймваното видео.