Щастлив съм да ви зарадвам с новата си статия с интересни и полезни приложения за вашия Android & iOS смартфон. Някои от тях ми станаха особено любими и се надявам да заразя с ентусиазма си и вас. Едно от тях се казва Wallbase и представлява наистина огромен каталог от HD тапети за вашия екран, независимо от устройството, което използвате. Също толкова добро е и приложението за размяна на файлове, наречено Bump. Не съм пропуснал да добавя и някои доста забавни, като FatBooth, MadPad и Draw Something. Не пропускайте и да разгледате заснетите лично от нас видеоревюта на продукти, които се намират тук.
Всяко едно от приложенията може да има стойностен ефект върху вас, затова с радост ви представям февруарската селекция от приложения за Android & iOS.

 

* - Приложението е налично и за двете операционни системи!

 


 

Приложения за ANDROID:

 

 

Bump (*)

bumpКолко безжични метода за обмяна на данни между мобилните устройства знаете? Най-вероятно два - чрез инфрачервен порт (който е вече отживелица) и Вluetooth. Но технологиите се развиват и се създават все по-изчанчени начини за размяна на файлове.
Представяме ви BumpTM, което в превод буквално означава „блъскам". Да, новият начин да изпратите ваша снимка, контакт от телефона (или социалните мрежи) и дори приложение е, като блъснете двете устройства едно в друго! Странно нали. Идеята не е лоша, защото, както ще се убедите сами, действието наподобява класическата наздравица с чаши. Недостатък естествено се явява нуждата от пряк допир до устройствата и не на последно място нуждата от интернет връзка в момента на „блъскането", за да се осъществи мрежовият контакт, за обмяната на файлове. Но в крайна сметка интернет днес е навсякъде и ако нямате активиран неограничен интернет към оператора ви, то със сигурност наблизо около вас има Wi-Fi точка.
BumpTM ще ви хареса, защото е един особено забавен начин за размяна на файлове и информация с приятелите ви.

 

Линк към приложението: Bump от Bump Technologies, Inc

 


 

Steam (*)

steamДобре известната игрална платформа Steam вече е налична и за Android устройства! Геймърите вече могат да научават новините, да комуникират помежду си и да улавят най-изгодните ценови промоции директно от смартфона си. Удобно и бързо. А най-хубавото за нас е, че приложението е изцяло на български език, което може само да ни радва. Интерфейсът е добре познат и няма да срещнете никакви трудности с разучаването й. Синхронизацията с PC версията е незабавна, т.е. всичко, което правите, ще се отразява еднакво и на двете платформи, така, ако например използвате чата, съобщенията едновременно ще излизат и на двете места и няма да ви се налага да проверявате какво сте казали или правили от едното или другото устройство.

 

 Линк към приложението: Steam от Valve Corporation

 


 

Touchnote Postcards (*)

touchnote postcardTouchnote Postcards е една много приятна програма за създаване на уникални пощенски картички директно от вашия смартфон. Приложението не блести с десетките си шаблони на картички, а със семплия и бърз начин за създаване и изпращане. От самото стартиране на Touchnote Postcards до изпращането на желания адрес ще са ви нужни не повече от минута-две. Естествено от вас зависи колко време ще избирате желаната снимка. Разполагате с три опции: от албума със снимки, от профила ви във Facebook или като заснемете директно с камерата на телефона. Цената за изпращането на всяка една картичка е 1,49 евро, като имате и опция да закупите наведнъж 5, 8 или 15 броя с отстъпки съответно от 20, 25 и 33%.
Touchnote Postcards е напълно безплатно приложение, затова не чакайте, изтеглете го и зарадвайте близките си с уникалната си пощенска картичка.

 

Линк към приложението: Touchnote Postcards от Touchnote Ltd.

 


 

Onavo (*)

onavoИзползването на мобилен интернет през последните 5 години отбеляза истински бум благодарение на разширените възможности, които ни предоставиха смартфоните. Операторите създадоха доста гъвкави и удобни договори за неограничен мобилен интернет срещу минимални такси. Но ако не сте се възползвали от тези услуги, то нуждата от контрол на трафика, който генерирате през мобилния си телефон, е задължителен. В противен случай ви очакват „солени" сметки.
Onavo е приложение, което ще следи трафика ви и ще ви известява, ако превишите максималния лимит, определен от вас. Можете също да настроите приложението да блокира използването на интернет, след като преминете определено потребление. Така ще сте спокойни, че на края на месеца сметката ви ще бъде в разумни граници. Onavo има удобни приставки, които може да поставите на екрана си, за да следите постоянно трафика.
Ще завърша това ревю с един забавен цитат: „Животът не се измерва с броя изговорени минути, а с месечните сметки, които спират дъха ви." ;)

 

Линк към приложението: Onavo - Monitor Data Usage от Onavo

 


 

Wattpad (*)

wattpadWattpad е най-голямата общност в света от писатели и читатели. Всеки ден едноименният сайт се посещава от милиони хора по света, за да откриват нови истории.
Това социално приложение за четене свързва читатели и писатели от всички жанрове. Те могат да гласуват за най-добрите истории, да коментират с други читатели или да препоръчват своите любими автори. Разгледайте огромната библиотека от над 3 милиона истории, вариращи от съвременните трилъри и мистерии до лична проза, поезия, романтика, фентъзи, хумор и науката.
Wattpad е проектирано така, че да предложи най-доброто мобилно изживяване за електронно четене. В характеристиките му се включват авто scroll, нощен режим и офлайн четене.
Ако обичате да четете, това е мястото за вас!

 

Линк към приложението: 100,000 Free Books Wattpad от Wattpad.com

Catch (*)

catchCatch е безплатно и многофункционално приложение, което ви позволява да заснемете вашите идеи и да съхранявате бележки от всички ваши устройства, синхронизирани с „облака". Текст, гласови бележки и снимки могат да бъдат настроени с аларма, за да не забравите за тях.
Интерфейсът е много приятен и интуитивен и няма да срещнете никакви трудности с използването му. Вградените приставки може да поставите на екрана си за по бърз достъп и удобство.
Catch не отстъпва с нищо пред конкурентите си и ще ви бъде безкрайно полезен, ако изборът ви спре на него.

 

Линк към приложението: Catch от Catch.com

 


 

Badoo - Meet New People (*)

badooИнтернет запознанствата са в своя апогей благодарение на бума на социалните мрежи. Днес е по-лесно да намериш приятел в интернет, отколкото на улицата, защото половината от времето си всички прекарват в мрежата.
Badoo е малко по-различен тип социална мрежа, защото той изцяло залага на визията. След като се регистрирате и влезете в профила си, ще видите една стена от снимки с всякакви хора. Тук важи поговорката „По визията посрещат, по акъла изпращат" ;). След като изберете желания обект, можете да му напишете съобщение с вградения чат клиент, да го добавите към любими или да му предложите среща. Интересното е, че в Badoo хората, които ще виждате, ще са от вашия регион, т.е. имате реален шанс да се видите, вместо да съжалявате, че човекът срещу вас е на хиляди километри и трудно би имало среща. Така, където и да пътувате, винаги хората, които ще виждате в тази социална мрежа, ще са от дадения регион. Остава да свалите приложението и да се регистрирате, за да срещнете вашата половинка. Броят на потребителите се увеличава непрестанно и съвсем скоро те ще бъдат 140 милиона! Включете се и вие.

 

Линк към приложението: Badoo от Badoo

 


 

CloudMagic (*)

cloud magicНамерете нужната ви информация, документи, предстоящи събития, е-поща и tweet-ове бързо и лесно с „облачното" приложение CloudMagic.
Накратко това е още една услуга, базирана в „облака", която ще оптимизира работата ви. Където и да сте и каквото и устройство да използвате (компютър, таблет или смартфон), вие ще имате светкавичен достъп до всички важни за вас неща. С вградената в CloudMagic търсачка няма да ви се налага да претърсвате една по една всяка папка или акаунт, просто въведете ключова дума за това, което търсите, и резултатът ще бъде пред вас за секунди. Изборът на име не е напразен, защото намирането на важните за вас неща става точно като на магия! Пожелавам ви приятна работа.

 

Линк към приложението: CloudMagic от CloudMagic

 


 

Wallbase HD Wallpapers

wallbaseИ друг път съм писал за приложения за намиране на wallpaper-и, но това определено е най доброто, което съм виждал до момента.
Wallbase е истински океан от невероятни Full HD картини за вашия смартфон или desktop компютър. Как ви се струва числото от над 1 000 000 HD тапета! Внушително, нали? Едва ли ще имате достатъчно време да разгледате всички, но определено сред тях има достатъчно, за да задоволят всеки ваш визуален каприз. Може да търсите снимки по популярност, таг или произволно, а ако желаете да сваляте с резолюцията на вашия смартфон или таблет, в настройките ще намерите опция за това. Удобство е, че Wallbase ви дава възможност директно да използвате даден тапет за фон на вашия екран дори без да сте го свалили. Приложението е красиво и семпло. Опитайте!

 

Линк към приложението: Wallbase HD Wallpapers от Tim Clark

 


 

FatBooth (*)

fatboothДа се пошегуваш с приятел... БЕЗЦЕННО! Естествено в добрия смисъл на думата. С приложението FatBooth ще може да добавите няколко килограма към вашето лице или лицето на ваш приятел. Просто изберете снимка, задължително анфас, а не в профил, и програмата ще добави „нужните" килограми, така че лицето да стане „пухкаво". Ефектът е много смешен и ако имате смелостта да качите снимката във Facebook или Twitter, то бъдете сигурни, че ще стане много весело и веднага ще завалят иронични коментари. Ако и това не ви е достатъчно и искате да стигнете по далеч, FatBooth има братче, което се казва AgingBooth - то добавя към лицето ви не килограми, а години и ще може да видите как бихте изглеждали през 2042 г. ;)

 

Линк към приложението: FatBooth от PiVi & Co

Приложения за iOS:

 

MadPad - Remix Your Life

madpadМиксирайте живота си с MadРad! Превърнете ежедневните гледки и звуци във върховен ударен инструмент. Кой би помислил, че всекидневният живот може да бъде толкова музикален? Да правиш музика от звука на чупещо се стъкло, фонтан, кликване с мишка, отваряне на бутилка, дрънчене на ключове, мачкане на хартия... е лудост, нали? Затова и името на приложението е MadPad! Освен предварително вградените звукови ефекти вие също можете да запишете нещо от ежедневието си, както и да свалите допълнително от интернет.
 * MadРad е безплатно само за ограничен период от време. Така че нека „лудостта" зарази и вас.

 

Линк към приложението: MadPad - Remix Your Life от Smule

 


 

tipSkip

tipskipАвангардните музикални плейъри са на мода. Може би защото директен допир с устройството ви невинаги е възможен. Миналия месец писах за един плейър за Android, който се командваше с жестове, затова реших да ви представя още един, който се управлява по този начин, но този път за iOS.
TipSkip е оригинален с това, че пускането, смяната на песни и паузата се осъществяват с почукване до самия телефон, т.е. дори няма  да ви се налага да оставяте отпечатъците си по екрана или корпуса му. Приложението явно използва вградения акселерометър, но интересното в случая е, че ако хванете телефона и го разклатите, това няма да подейства, а в същото време, почуквайки до него, следва съответната реакция. Разработчиците са се постарали доста, за да работи по този невероятен начин. Можете да настройвате чувствителността на сензора така, че дори при съвсем нежно почукване с пръст плейърът да реагира на действията ви.
Само внимавайте да не се отплеснете и да започнете да си потропвате в ритъма на такта, защото tipSkip ще усети това и ще ви смени или спре песента.

 

Линк към приложението: tipSkip от BusyBytes

 


 

Learn Guitar

learn guitarВ някакъв етап от живота си все някога сте искали да се научите да свирите на китара, но не сте знаели откъде да започнете, а и не са ви се харчили маса пари за частни уроци. Ето защо приложението Learn Guitar е точно за вас. Представям ви Jan Trani, вашата лична преподавателка по китара за начинаещи. Тя ще ви запознае с основните действия, така че да ви бъде максимално лесно и нагледно. Бъдете сигурни в професионализма й, защото тя е най-известната учителка по китара в сайта за видео споделяне YouТube, с над 20 милиона посещения на канала й.
Ако имате китара или възнамерявате да си закупите, то не пропускайте това приложение, то ще ви помогне много в усъвършенстването на уменията ви.
Begin your guitar journey!

Линк към приложението: Learn Guitar от Mahalo.com Incorporated

 


 

Relievos

relievosRelievos е един забавен и творчески инструмент, който превръща всяка снимка в 3D изображение като скулптура.
Просто изберете изображение и раздвижете пръста си върху областта, която искате да изпъкне. След това чрез накланяне на устройството ще може да видите образа триизмерно от съответния ъгъл. Всичко се осъществява с обикновени докосвания, а ефектът е наистина смайващ. Създадените 3D „скулптури" може да споделите с приятелите си от Facebook и Twitter.

 

Линк към приложението: Relievos от Hogere

 


 

MasterKey

master keyMasterKey дава на iOS потребителите възможността да съхраняват множество пароли, лична информация и номера на банкови карти лесно и сигурно. Използвайки напредналия AES256 алгоритъм за криптиране, приложението дава на потребителите избор за създаване на парола за достъп с жест или чрез използване на конвенционален цифров код. Могат да се използват предварително проектирани шаблони за съхраняване, организиране и категоризиране на чувствителната за вас информация.
Ако сигурността е на първо място за вас, то MasterKey е ключът към спокойствието ви.

 

Линк към приложението: MasterKey от Hung Tran

Draw Something(*)

draw somethingМакар че може да се причисли и към игралните заглавия за вашия смартфон, Draw Something e социално приложение, в което вие и хора от цял свят участвате в една надпревара от типа „Отгатни какво съм нарисувал!". След като стартирате приложението и въведете данните си, ще трябва да се свържете с някой от 100-те милиона потребители в Draw Something и веселбата започва. Нарисувайте нещо и изчакайте отсрещната страна да познае какво е, или обратното, вие отгатнете какво е нарисувал човекът срещу вас. Сами се досещате колко различни и комични неща могат да се нарисуват и съответно какви отговори биха се получили. Въображението е ключово и сме сигурни, че ще се забавлявате страшно много.
Draw Something е напълно безплатно, така че възползвайте се.

 

Линк към приложението: Draw Something от OMGPOP

 


 

Valentine's Love Cam

valentines love camМесецът на любовта е към края си и макар тази статия да не излиза в Деня на влюбените, все пак трябва да ви предложа нещо, с което да зарадвате вашата половинка. Защото нека не забравяме, че любовта трябва да се показва всеки ден, а не само един път в годината.
Valentine's Love Cam е приложение, с което може да заснемете или редактирате снимка с любовна тематика и после да изпратите на любимия за вас човек. Към вашите снимки може да добавяте рамки, сърца, ангели, цветя, бонбони, целувки, блясък, облаци, животинчета и поздрави. Лесно е като детска игра, а ефектът със сигурност ще накара някого да се усмихне.

 

Линк към приложението: Valentine's Love Cam от itai alter

 


 

Cinemagram

cenmgramСъздавайте зашеметяващи хибридни снимки с фото и видео ефекти. Със Cinemаgram ще можете да анимирате малки части на вашите снимки, за да създадете магически изображения. Как става това? Стартирайте Cinemаgram" и заснемете 2 - 3-секундно видео, което след това добавете към снимката в избрана от вас част. Така ще получите удивителни ефекти като например: снимка, на която стоите пред огледало, а отражението ви се движи, докато вие стоите неподвижно. Вариантите са безкрайни! Опитайте.

 

Линк към приложението: Cinemagram от Factyle

 


 

Clear

clearЖивотът е разхвърлян. Затова го дръжте подреден с Clear - изумителното ново приложение за водене на списъка ви със задачи. Използването му е невероятно лесно, бързо и удовлетворяващо. Clear е проектирано с простота и гъвкавост на ума и работи чудесно с всеки списък, който сте създали в него! Рядко е да срещнете толкова красиво и същевременно семпло приложение за организиране на ежедневието ви.
Задачите ви са подредени в стила на цветна дъга от различни цветови нюанси. Тези с най-тъмен цвят са с най-висок приоритет, а тези с най-светъл съответно с най-нисък. Вие решавате коя от задачите на кое място ще поставите. Премахването или отмятането като свършено се осъществява с просто плъзване на задачата вляво или вдясно. Трябва да спомена и за страхотните звуци, които ще чувате при работата с Clear. Определено това приложение ще ви впечатли и ще направи деня ви много по приятен.

 

Линк към приложението: Clear от Realmac Software

 


 

Budget Alert - Income & Expense with cloud sync

budget alertУправлението на семейния бюджет е една от първостепенните задачи за всяко семейство. Budget Alert е съвсем ново приложени в AppStore, което ще ви помогне в семейните задължения, а и не само, защото то спокойно може да се използва и от самостоятелен човек, който иска да следи паричните си потоци.
Тъй като смартфоните са вече неразделна част от живота ни, няма нищо по-лесно от това да водим статистиката си от всяка точка, където се намираме. Въведете определения си бюджет за месеца и отбелязвайте разходите си за храна, забавления, комунални услуги, транспорт... а приложението ще изчисли разликите и ще води точна статистика, за да следите движението на парите си ежедневно. Ако сумата на бюджета ви намалее драстично, то Budget Alert ще ви извести, за да предприемете мерки. Можете да разчитате на месечни отчети в PDF формат с удобни таблици, в които лесно да различите коя ваша дейност е с най-високо или най-ниско потребление.
Управлявайте парите си умно!

Линк към приложението: Budget Alert от Gladtiding, Inc.