* - Приложението е налично и за двете операционни системи!


Android приложения:


 

Smart Tools

smart toolsВ ежедневието си всеки от нас използва различни инструменти и пособия, за да улеснява работата си, и често ни се налага да търсим, къде сме ги оставили последно.
С приложението Smart Tools най-важните и често употребявани приспособления се събират във вашия смартфон. Удобно нали!
С него можете да измерите дължина, ъгъл, разстояние, височина, посока, децибели, вибрации и дори да търсите метални предмети. Smart Tools съчетава всичко в едно, за да направи живота ви по-лесен и приятен. Срещу 3,55 лв. ще имате на разположение линия, транспортир, нивелир, рулетка, компас, виброметър, шумомер и металотърсач, а ако тя ви се вижда висока, можете да инсталирате едно по едно всяко от тях безплатно. И не се учудвайте, когато решите да правите ремонт и майсторът ви дойде, носейки единствено... смартфона си! ;)

 


Линк към приложението: Smart Tools  от Smart Tools co.

 


mSecure - Password Manager (*)


msecureНе давайте никакъв шанс вашите пароли и лична информация да станат достояние на други лица. Подсигурете данните си с mSecure – Password Manager!
В забързаното ви ежедневие опасността да загубите или да ви бъде откраднато мобилното устройство е доста голяма. Ето защо мисля, че бихте спали малко по-спокойно, знаейки, че ценната ви информация е добре защитена и видима само от вашите очи. Нека не се залъгваме, повечето хора съхраняват номерата и паролите на кредитни си карти и други важни данни под формата на sms чернови или лесно откриваеми бележки. Реално по-голямата част от кражбите на лични данни или източването на банкови сметки идва от липсата на елементарни мерки за сигурност от самите нас! Затова направете живота си малко по сигурен с mSecure – Password Manager!


Линк към приложението: mSecure - Password Manager от mSeven Software LLC


Endomondo Sports Tracker PRO (*)

endomondo proСупер популярният и харесван фитнес помощник Endomondo ще направи упражненията ви една идея по-приятни. Приложението е идеално за проследяване на вашата дейност – тичане, колоездене, ходене и т.н. Това е Pro версията, в която ще получите допълнителни графики с информация за минали упражнения, скорост, изминало време и т.н. Също така може да сравните резултатите и да се опитате да подобрите досегашните си постижения. Поставете си цел и аудио треньорът ще ви помогне да я достигнете. А благодарение на вградените му социални възможности с Endomondo ще можете да споделите и сравните в реално време тренировките си с приятели. Не напразно този фитнес помощник присъства в класацията на редакторите (Editors Choice) в Google Play Market. Опитайте го.


Линк към приложението: Endomondo Sports Tracker PRO  от Endomondo


Siine Keyboard


siine keyboardПредставям ви новата функционална клавиатура Siine. Със супер бързите си комбинации въвеждането на текст се превръща в невероятно забавление. В никоя друга виртуална клавиатура не бях виждал толкова интуитивно въвеждане на текст с така наречените Siines икони. Ако например искате да напишете Hello, трябва просто да натиснете иконата с махаща ръчичка, за Love – иконата със сърчицето и т.н. Най-хубавото е, че можете да персонализирате по свой вкус всички икони или да създадете съвсем нови. Така писането на съобщения от вашия смартфон ще бъде неповторимо.
Естествено нормалното въвеждане на текст буква по буква присъства, а освен удобните siines шаблони в Siine keyboard са вградени часовник и календар, за да можете максимално бързо да въвеждате часа и датата, когато са ви нужни. Изтриването на текст е наречено Sexy Delete - когато натиснете бутона за изтриване, просто плъзнете пръст по екрана наляво и надясно и въведеният текст ще се изтрие.

Визуално клавиатурата идеално се вписва в минималистичния стил на Ice Cream Sandwich и определено ще ви допадне. Изпробвайте Siine Keyboard, няма да съжалявате.


Линк към приложението: Siine Keyboard  от Siine Ltd


AutoCAD WS (*)


autocad wsСлед дългото чакане и над 1 000 000 сваляния в AppStore, AutoCAD WS вече е налично и за Android. Разглеждайте, редактирайте и споделяйте вашите DWG™ (Drawing), DWF™ (Design Web Format) и DXF™ (Drawing exchange Format) файлове от вашия Android смартфон или таблет. Дори в момента да нямате интернет достъп, не се притеснявайте, всички направени промени в офлайн режим ще бъдат успешно обновени, след като се свържете отново към мрежата. В съчетание с десктоп и браузър версията ще бъдете максимално улеснени в работата си с AutoCAD WS.



Линк към приложението: AutoCAD WS  от Autodesk Inc.

Official eBay Android App (*)


ebay appАмериканската компания за онлайн търговия eBay inc. пусна своето официално приложение за Android. С него ще имате възможност да намирате, пазарувате и продавате всичко, което ви интересува, директно от вашия смартфон или таблет. Можете да проследявате движението на пратките ви в реално време, както и да получавате своевременни съобщения и напомняния.
Ако досега не сте пазарували от този сайт, то сега е моментът да поправите това, защото неслучайно името eBay се е превърнало в синоним на онлайн търговията. Успех!

 


Линк към приложението: Official eBay Android App  от eBay Mobile


Plume for Twitter


plumePlume е много приятен и лесен за персонализиране Twitter клиент, който ще промени начина, по който възприемате тази социална мрежа. Познат е още и като Touiteur (заради искането на Twitter inc.за промяна на името).
Приложението има удобен и красив интерфейс, както и приставка (widget), която можете да закачите на екрана си. С Plume можете да оцветите по ваш избор профилите на приятелите ви, за да ги разпознавате по бързо. То ви осигурява работа с няколко профила едновременно, предварителен изглед на туитовете, както и контрол над това, кои съобщения, потребители и twitter канали ще виждате. В с вградения интернет браузър проверката на линкове ще бъде още по-бърза. По мое мнение Plume до голяма степен е заимствана от Sense приложението на HTC, но с някои подобрения и персонализации. Препоръчвам ви го.



Линк към приложението: Plume for Twitter  от LevelUp Studio


Skyscanner - All Flights! (*)


sky scennerТърсете полети със Skyscanner!
Нуждаете ли се от евтин полет, бързо? Сравнете над 1000 бюджетни и редовни авиокомпании и повече от 1 000 000 маршрути по целия свят за секунди със Skyscanner за Android. Той ще ви спести пари и време. Купете самолетни билети директно от авиокомпаниите или пътническите агенции и направете най-добрите сделки. Приложението е опростено и няма да срещнете трудности при използването. Просто въведете дестинацията, броя места и типа полет (директен или не) и Skyscanner ще ви покаже кога и с коя авиокомпания ще е най-изгодно да летите.

 


Линк към приложението: sky scanner - All Flights! от Skyscanner.net


TED (*)


tedTED (Technology Entertainment and Design) е глобална поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена, за да популяризира "идеи, ценни за разпространяване". Възможността да чуете едни от най-умните и увлекателни хора в света е нещо, от което трябва да се възползвате. Невероятни истории и идеи, разказани с цел да ви вдъхновят и да открият нови неподозирани светове пред вас.
С приложението, достъпно вече и за Android, ще може да гледате над 1200 TED видеа и аудио записи. То достига до вас с щедрата подкрепа на Sony.

 


Линк към приложението: TED от TED Conferences


Sound Effects


sound effectsС аудио приложението Sound Effects имате избор от стотици звуци с различна тематика. С тях можете да персонализирате начина на звънене, звука за известяване при получаване sms или да добавите някоя към произволен контакт. Ето списък с някои от звуците: аларма на кола, чупене на стъкло, взрив на бомба, ръкопляскания, пръцкане ;), Формула 1, стрелба с пушка, хъркане, силен смях, падаща вода, преминаващ влак, кукуригане и т.н. и т.н. Изненадайте околните и себе си с приложението Sound Effects.

 


Линк към приложението: Sound Effects  от Life Mobile

iOS приложения:

 


 

BaldBooth (*)


baldboothМиналия месец ви представих едно приложение, наречено FatBooth, с което можете да направите себе си и вашите познати дебели. Разработчиците от Pivi&Co пуснаха още едно супер забавно приложение, което този път ви прави... плешиви! Интересното е, че ефектът изглежда много реалистично и естествено, за разлика от други подобни приложения.
За целта просто изберете снимка от албумите си или направете нова, а след това нагласете позицията на очите, ушите и веждите и готово. Ще видите надпис Sorry For your Loss и след около 3 секунди резултатът ще бъде пред очите ви. С BaldBooth ви очакват много смешни моменти.

 


Линк към приложението: BaldBooth  от PiVi & Co


Slice - Shopping Organized (*)


sliceSlice е най-добрият начин да организирате вашето пазаруване и да следите кога точно ще пристигнат поръчките до дома ви. Органайзерът ще ви напомни кога трябва да се приберете, за да не изпуснете куриера с желаната покупка. А докато изпълнявате поредният списък с продукти в супермаркета и се мъчите да си спомните името на нещо, което сте купили наскоро, просто отворете Slice и вижте историята на покупките ви.

 


Линк към приложението: Slice - Shopping Organized  от Slice


Video Time Machine


video time machineКакто става ясно от името, с това приложение ще имате възможността да се върнете назад във времето, гледайки видеоклипове от различни години. Изберете някоя от категориите: ТВ, музика, реклами, трейлъри, видеоигри, спорт и още много други и преживейте отново незабравимите моменти, записани за бъдещите поколения. Ето и списъка с видео съдържанието по години: 2000 г. = 1521 видеа, 1990 г. = 1607 видеа, 1980 г. = 1874 видеа, 1970 г. = 1565 видеа, 1960 г. = 1848 видеа, 1950 г. = 589 видеа, 1940 г. = 256 видеа, 1930 г. = 227 видеа, 1920 г. = 196 видеа, 1910 г. = 150 видеа, 1900 г. = 140 видеа, 1860 - 1899 г. = 60 видеа... и продължават да се увеличават с всеки изминал ден.

 


Линк към приложението: Video Time Machine  от Original Victories, Inc.


Converter — The Amazing Unit Converter


converter amazingЧесто срещаме трудности да разберем разликите и приликите между различните мерни единици, особено ако попаднем в чужда държава, в която цялата метрична система е изградена по различен начин. Например: литър - галон, метър - фут, сантиметър - инч... Същият ефект присъства и при техническите мерни единици MB - TB, KB - MB, MB - GB…
Приложението Converter ще ви позволи да вършите работата си лесно и бързо по много интуитивен начин. Видовете мерни единици, с които можете да боравите, са за: площ, валута, данни (bit, bytes, gigabytes…), тегло, енергия, сила, дължина, мощност, натиск, скорост, време, температура, звук и плътност.
Менюто е структурирано много удобно и ще ви бъде повече от лесно да свикнете с него. Веднага след като изберете мерната единица и въведете цифрите, вдясно ще се изпише и резултатът. Само срещу $2 този полезен инструмент ще бъде ваш. Опитайте!

 


Линк към приложението: Converter — The Amazing Unit Converter  от Tap is Fun

 


 

Jamie's Recipes (*)


jamie oliverГотварските приложения винаги са били много харесвани, защото всеки човек обича да си похапва, нали! Конкуренцията е голяма и разработчиците влагат все повече усилия, за да спечелят вниманието ни. Ето защо бях привлечен от приложението на известния британски майстор-готвач Джейми Оливър. То е много стилно и същевременно лесно за използване. Инсталирането е напълно безплатно, а с него ще получите като бонус 10 рецепти плюс 3 видеоклипа. След като ги изпробвате, можете да си купите и допълнителни пакети, всеки от които съдържа нови 10 рецепти с няколко видеоклипа. Изненадайте себе си и околните с професионално приготвените си ястия.

 


Линк към приложението: Jamie's Recipes от Zolmo

 

How to Draw!


how to drawЕдно от най-приятните неща за едно дете, е в събота сутрин да гледа анимационни филмчета. А защо не и да се научи да ги рисува?! Децата обичат да рисуват, така те изразяват начина, по който виждат света около тях. С iOS приложението How to Draw всеки, който обича рисуването, може да подобри уменията си. Независимо дали става дума за дете или възрастен човек. Всеки, който е учил в художествено училище и му се е налагало да ходи на уроци, знае, че те не са никак евтини, затова цената от $2 за приложението How to draw е повече от изгодна. В замяна ще получите личен инструктор, който ще ви ръководи стъпка по стъпка, за да разкриете истинските си възможности.

 


Линк към приложението: How to Draw! от Mahalo.com Incorporated


Pose (*)


posePose е безплатен, забавен и лесен начин за споделяне и откриване на стил в облеклото ви! Pose е приложение № 1 в класацията за „Стил & модни тенденции“! Открийте най-новите визии и тенденции от създателите на марки и споделете любимите си тоалети и находки за пазаруване. Пазарувайте в реално време: блузи, рокли, якета, бельо, обувки, бански костюми, шапки, очила, колани, чанти и още много други облекла и аксесоари. Споделете вашия избор в социалните мрежи и намерете вдъхновяващи стилове от цял свят.

 


Линк към приложението: Pose  от Pose


GroupShot


group shotGroupShot решава често срещания проблем със заснемането на групови фотографии, а именно там, където някои от хората на снимката са „заспали“ (мигнали), гледат не където трябва или са направили глупава гримаса. Обикновено хората правят по 2 - 3 опита, с надеждата, че поне един ще е с добро качество. С GroupShot потребителите могат да си изберат част от всяка снимка и да я комбинират, за да се създаде перфектният резултат. Приложението е много лесно за използване и не изисква никакви технически познания.


Линк към приложението: GroupShot от Macadamia Apps


Hookt Messenger (*)


hookt messengerИзтеглете Hookt и поддържайте мигновена връзка с приятелите си. Hookt Messenger е напълно безплатно и лесно за използване мултиплатформено приложение, което ви позволява да изпращате съобщения незабавно. С него можете да изпращате текст и снимки напълно безплатно до всеки, независимо дали той използва iPhone, BlackBerry, таблет, компютър или наистина всичко, което има достъп до интернет!
Hookt Messenger поддържа и групов чат с до 10 души, както и десетки забавни емотикони.

Линк към приложението: Hookt Messenger от airG Inc.

 


 

Hipster Yourself


hipster yourselfПревърнете себе си или вашите приятели в хипстъри само с едно докосване на екрана. Забавлявайте се с вградените шаблони на бради, шапки мустаци и още много забавни допълнения към лицето ви. В новата версия вече можете да обработвате снимките веднага след като сте ги заснели с камерата или да изберете някоя от албумите ви. Започнете сега!


Линк към приложението: Hipster Yourself  от NoApostroph3s LLC