Автор: Коко Стоянов


През изминалата година софтуерът, писан за Android & iOS устройства, извървя дълъг път в качествен и количествен план. Броят на приложенията (+игрите) в двата най-популярни и посещавани маркетa имаше лавинообразен характер. Тези малки програми, писани за нашите смартфони, промениха навиците ни и почти напълно замениха десктоп еквивалентите си. Някои от тях дори имат статут на нещо магическо и вълшебно заради уникалните по рода си възможности (разпознаване на песни, забележителности, предмети и дори измерване на пулса...). Несъмнено креативността днес е нещото, което движи тази индустрия, и според нас това десетилетие ще бъде десетилетието на революционните решения и идеи. И тъй като ние в HiComm обичаме иновациите и креативността, ще се радваме да бъдете до нас занапред, за да ви информираме за всичко, което се случва в технологичния свят.
Надяваме се новата 2012 година да бъде още по-успешна, защото вярваме, че най-хубавото предстои! Приятно четене.


* - Приложението е налично и за двете операционни системи!

 

Приложения за ANDROID:

 

Lapse it - Time Lapse

 

lapse it

Обожаваме TimeLapse видеата! Най-простото обяснение за това, какво представляват те, е живот, пуснат на бързи обороти. Виждайки живота на забързан каданс, придобивате една цялостна представа за случващото се около вас. Това е като да гледате една картина отблизо и отдалеч. Ако картината представлява животът ни, често ние го виждаме отблизо и цялостният изглед избягва от погледа ни.
С Lapse it може да заснемате дори най-баналните неща и дейности и те да ви донесат съвсем ново изживяване. Например може да заснемате пътуванията си с кола, трафика по улиците, ремонт на жилището и дори как расте детето ви!
Специализираният за целта софтуер заснема серия от снимки с три вида качество на резолюцията: 360p, 480p и 720p (HD) в различен интервал от време, който вие избирате. След като решите, че сте приключили, и спрете записа, програмата конвертира заснетото във видео формат (*.mp4) и честито - вече си имате time-lapse видео!

 


Линк към приложението: Lapse It Time Lapse Native от Interactive Universe

 


 

 

Box*


boxCloud-базираната услуга BOX е още едно улеснение във вашето ежедневие и работа. Приложението осигурява опростено и сигурно споделяне на файлове където и да сте. Изпращането и съхраняването на големи по размер файлове (до 2 GB) вече не е проблем, защото всеки нов потребител на услугата получава като подарък цели 5 GB безплатно пространство! И не само това:
Качване, достъп и разглеждане на съдържанието директно на вашия Android телефон или таблет. Изтегляне на файлове с офлайн достъп. Файлово кеширане за по-бърз достъп до ключово съдържание. SSO процес на влизане в системата. Лесно споделяне чрез линкове. Бързо намиране на файлове с вграденото търсене...
Ако искате още по-голямо пространство за вашия бизнес, може да увеличите размера за съхранение до 1 TB (терабайт) срещу $15 на месец. В случай че и това не ви стига, може да поискате и неограничено пространство, но цената трябва да договорите на посочените телефони в сайта на BOX.

 


Линк към приложението: Box от Box

 


 

 

Digitally Imported Radio*


di radioDigitally Imported е американско интернет радио за електронна музика (DI-FM). Радиото започва своето излъчване през 1999 година. В ръчно програмирания радио канал присъстват световноизвестни и признати изпълнители, DJ и горещи ексклузивни шоута.
Сега DI Radio е налично за вашето Android & iOS устройство, за да се насладите на прекрасната музика, излъчвана по него където и да се намирате. Тествайки приложението, наистина се уверихме в професионализма на хората, подбиращи музиката, и се насладихме на страхотни електронни парчета. Чуйте ги и вие!

 


Линк към приложението: Digitally Imported Radio от AudioAddict Inc.

 


 

 

Ski & Snow Report


sky&snow reportВече сме в сезона на ски спортовете и трябва да се информираме къде може да покараме сноуборд или ски. Естествено интернет изобилства от информация, но какво по-хубаво от това да имате точния гайд, който да ви насочва, без да губите време в излишно ровене?
С приложението Ski & Snow Report ще можете да направите правилната преценка кой курорт да посетите. Ще получите точна информация за времето, хронология на снеговалежите за последните 5 дни, както и броя отворени писти и лифтове. Разполагате с опция за проучване на местата за зимни спортове във вашия регион, както и по световните ски курорти. Изключително полезно приложение, което и ние мислим да използваме в скорошните ни подвизи из планините.

 


Линк към приложението: Ski & Snow Report от SkiReport.com

 


 

 

PicSay


pic say proТова не е поредният фоторедактор, който добавя различни ефекти към снимките ви.
PicSay е най-оригиналната и забавна програма от този тип, която сте виждали! С нея може да правите характерните за комиксите балончета с текст, но това не е всичко! Ще правите страхотни колажи и забавни ефекти с лицата на приятелите си, защото броят на възможностите за персонализиране е огромен. Освен текстови балончета можете да поставяте и шапки, перуки, бради, очила, маски, носове, уши, устни, предмети... и още, и още.
Съществува безплатна и платена версия, като платената в момента е с коледно намаление - 2.90 лв. Не пропускайте този шанс и създайте от вашите снимки неповторими карикатури, а след това ги споделете с приятелите си в социалните мрежи. Ще падне голям смях, уверяваме ви!

 


Линк към приложението: PicSay Pro - Photo Editor от Shinycore

 

ezPDF Reader*


ezpdf readerС над 350 000 продажби в Android Market „ezPDF Reader" (произнася се изи пидиеф рийдър) носи титлата за най-свалян PDF четец. И ненапразно! Възможностите му са несравними с който и да е друг четец в маркетa в момента. Редактиране на PDF документи. С TTS (text-to speech) функцията можете буквално да чуете текста. Вградена поддръжка и възпроизвеждане на видео и аудио файлове. Портретен режим. Опция за търсене. Защита на PDF документите ви с парола. Поддържане на хипервръзки. Автоматично нагаждане на страницата според екрана. Страхотен ефект за прелистване на страниците като книга... и още много функции, които ще ви бъдат полезни в работата ви с PDF документи.
EzPDF Reader е малък, но мощен инструмент в ръцете на всеки, който го използва. Уверете се сами!

 


Линк към приложението: ezPDF Reader от Unidocs Inc.

 


 

 

Buildings*


buildingsОткрийте страхотни архитектури!
Създаден от архитекти, Buildings дава на туристи и архитектурни ентусиасти мобилна енциклопедия с над 40 000 (!) сгради от целия свят. Приложението подобрява търсенето чрез вградения в телефона ви GPS приемник, за да покаже най-интересните и забележителни сгради във вашия регион. Към всяка намерена историческа или модерна архитектурна забележителност има информация за: адрес, година на построяване, предназначение, статус, тип и качествен индикатор, плюс снимки и видео.
Опциите за търсене са доста разнообразни: търсене по разстояние от вашето местоположение; търсене по архитект; търсене по тип (културни, индустриални, развлекателни, правителствени...); търсене по статус (в строеж, концептуални, вече разрушени, спрени, в реставрация и т.н.).
А най-хубавото от всичко е, че Buildings е напълно безплатен и всеки може да се възползва от предимствата на този енциклопедичен гайд! Животът е прекрасен, нали!


Линк към приложението: Buildings от OpenBuildings Inc

 


 

 

iFunny :)*


ifunny„Ние не се смеем, защото сме щастливи, ние сме щастливи, защото се смеем!" - William James.
iFunny съдържа забавни снимки, ха-ха снимки, комикс снимки, вицове, епични провали, остроумни колажи и още много други.
Ако търсите подобни снимки в сайтове като 9GAG, Memebase, EpicFail, FailBlog, Trolls, Photobombs, VeryDemotivational, инсталирайте iFunny на вашето Android & iOS устройство сега и проверявайте ежедневно за десетки нови предложения!
Списъкът с качените в базата данни на iFunny е огромен, което ви гарантира часове искрен смях. Ако искате да споделите с приятели видяното, за да се посмеят и те, просто използвайте бутона за споделяне в социалните мрежи и готово!


Линк към приложението: iFunny от FlySoft

 


 

 

AirDroid


airdroidКабелите за нашите технологични устройства все още са необходимото зло, с което трябва да се примиряваме всеки ден. Затова и всяка добра идея, която спестява използването им, е добре дошла. Макар че още преди години обещаваха, че ще бъде въведена нова революционна технология, която ще спести досадните кабели, буквално оплели жилищата ни и самите нас, все още сме в кабелната ера.
В този ред на мисли AirDroid е истинска глътка въздух, защото това приложение спестява един от кабелите в жилището ни или поне ни кара да го пъхнем в шкафа, ако все пак ни потрябва някой ден отново.
За да го използвате, ще ви е нужна Wi-Fi връзка.
Когато инсталирате и стартирате AirDroid, ще видите изписан интернет адрес, който ще трябва да посетите, а точно под него парола, с която ще осъществите достъпа до устройството ви през интернет.
Ако сте изпълнили всички стъпки правилно и свързването е успешно, можете да забравите за кабела за връзка с компютър (поне докато не ви спре интернетът).
Осигурен е 100% достъп до вашето Android устройството! Може да добавяте, местите и изтривате файлове, да четете есемесите си, да преглеждате телефонната си книга, галерията със снимки и музика. Информация за инсталираните приложения, които може и да триете, ако поискате, както и за размера на свободното пространство в телефона и SD картата ви. Практически може да правите всичко, дори да напишете sms, след което да го изпратите от панела за управление! Готино нали!?

 


Линк към приложението: AirDroid от SandStudio

 


 

 

How to make Origami 3D


how to make origami 3dИмето на приложението говори достатъчно за предназначението си, нали! Все пак няколко думи. Предварително се извинявам, че ви занимавам с личното си мнение, но винаги ми е било интересно технологично как се правят тези хартиени фигурки. Най-лесно е да питаш Google, но не бях се сещал да проверя за приложение на тази тема за смартфона ми.
Е, проверих и резултатът от десетките предложения, които излязоха, е този.
Предимството на Origami 3D e, че предоставя подробна 3D презентация за това, как стъпка по стъпка успешно да направим origami фигурка от хартия.
Интерфейсът на приложението е много оригинален и приятен за окото. А стъпките от презентациите местите посредством стрелки, съответно напред и назад. Броят им е цели 22 - жерав, заек, гълъб, жираф, пингвин, скат, мечешко лице, кола, лебед, акула, пчела, щурец, пеперуда, скачаща жаба, кутия, лодка, самурайски шлем, елен, лилия, златна рибка, лале, цвете.
Ако и вие сте фенове на Origami, приложението ще ви бъде доста полезно. Успех!


Линк към приложението: How to make Origami 3D от Mobilicos

 

Приложения за iOS:

 

TimeLapse Pro


timelapse proСпоменахме ви, че обожаваме да гледаме Time-lapse видео, затова решихме, че би било нечестно към iOS потребителите, които споделят нашата страст, ако не им предложим подобно приложение.
TimeLapse Pro има всички функции на един професионален софтуер за създаване тези клипове: заснемане с висока резолюция, добавяне на фонова музика към заснетото видео, прилагане на различни ефекти, фокус контрол, флаш контрол, портретен и пейзажен режим и още много други.
Приложението има прост и интуитивен интерфейс. Разполагате и с галерия, в която вие и други iOS потребители можете да споделяте заснетото. Естествено можете да споделяте и с приятелите си в социалните мрежи. Оставяме на вас да се уверите в качествата на TimeLapse Pro!

 


Линк към приложението: Timelapse Pro от dw-c

 


 

Holiday Cards


holiday cardsИзборът на коледни и новогодишни картички, с които да зарадвате семейството и приятелите си, никога не е бил лесна задача. Причината е, че всеки иска да бъде оригинален и да изненада приятно хората, които обича.
С Holiday Cards създаването на уникалната коледна и новогодишна картичка е лесно като детска игра. Приложението ви дава на разположение 30 вида картички и илюстрации: религиозни, нерелигиозни, коледни, новогодишни и ханука. Персонализирайте чрез добавяне на ваша снимка, стикер с името на фамилията ви или лично съобщение. Изборът е ваш! Картичките могат да бъдат принтирани и изпратени до адреси в САЩ, Европа и Канада в рамките на 7 дни, а за останалата част от света за около 2 - 3 седмици. Весели празници с Holiday Cards!

 


Линк към приложението: Holiday Cards от Sincerely Inc.

 


 

 

BAC alcohol calculator


bac alcohol calculatorПразниците винаги са били повод за злоупотребата с алкохол. Не че без тях някои от нас не прекаляват с чашките ежедневно, но все пак те са времето, през което това се случва най-масово. Социалните мрежи изобилстват от „хвалби", за снощни подвизи и коментари от сорта: „Снощи целият град беше пиян!" Последствията ги знаем... тежък махмурлук!
Затова се постарахме да ви помогнем да направите една проста сметка, какво и колко да изпиете през новогодишната нощ, без да се „нокаутирате".
С BAC alcohol calculator разполагате с елегантен и оригинален метод да измерите количеството алкохол, с което да се почерпите културно. Приложението има красив интерфейс, в който напитките са наредени една до друга на рафт в нощен бар. След като стартирате BAC alcohol calculator, ще трябва да въведете вашия пол и тегло (паундове или килограми), за да продължите към виртуалния бар.
Броят на видовете алкохолни напитки е над 30: бира, вино, ром, шотове, уиски, блъди мери, мохито, текила, водка различни коктейли и много други.

 


Линк към приложението: BAC Alcohol Calculator от Simopt, s.r.o.

 


 

 

Keynote


keynoteВ Apple винаги са били новатори и създатели на неповторим софтуер. Според техните думи приложението им Keynote е най-мощната презентационна програма, създавана за мобилно устройство. И тъй като тя е създадена за сензорни устройства, управлението е истинско удоволствие. Може също да разглеждате и редактирате Microsoft Power Point презентации, както и да импортирате файлове от е-пощата си или от интернет.
Приложението се поддържа от всички iOS устройства и работи с iCloud, което гарантира, че където и да отидете, вашите презентации ще бъдат винаги с вас. Ако използвате таблет, за да презентирате работата си, то Keynote е най-добрият избор за вас.

 


Линк към приложението: Keynote от Apple

 


 

 

World Atlas 2: New Generation HD (за iPad)


world atlas 2Сега имате целия свят в дланта си. Приложението World Atlas 2 ви дава подробна информация за всяка страна по света! Благодарение на това вече лесно можете да предприемете пътуване, без да се страхувате, че ще се изгубите или ще изпаднете в неудобна ситуация. Удобните показатели като компас и посока ще се грижат за вашата безопасност. Необходимата допълнителна информация се предоставя в отворен и лесно достъпен начин. Интерфейсът на приложението е изключително красив и се управлява лесно, а с няколко прости движения ще намерите всичко, от което се нуждаете.
Уверете се в предимствата на „World Atlas 2" New Generation HD на вашия iPad. Страхотно е!


Линк към приложението: World Atlas 2: New Generation HD от Smart Solutions

 

 

 

Interview Assistant Pro


interview assistant proТрябва да проведете интервю! Но не сте журналист и не разполагате с професионален диктофон, а само с вашето iOS устройство. В такъв случай Interview Assistant Pro е това, което ви трябва! Приложението е много полезен инструмент, който ви дава огромен брой възможности за провеждане на интервю.
След като стартирате Interview Assistant Pro, използвайте бутона Create Interview и въведете данните за конкретния случай - име и фамилия, местоположение и дата. Ако не сте си набелязали повечко въпроси, можете да използвате списъка с над 250 предварително вградени. Интеграцията с Dropbox ви дава свобода за споделяне и запаметяване на проведените интервюта.
Според нас приложения като Interview Assistant Pro ще променят журналистиката завинаги, защото притежават всичко необходимо за безпроблемната работа на един професионален журналист.


Линк към приложението: Interview Assistant Pro Professional app to hire staff от Intersog

 


 

 

Ringtone Maker

 

rintone makerИзползвайте приложението Ringtone Maker, за да създадете семпъл от любима ваша песен, която да използвате като мелодия на звънене, тон за sms, аларма, календар и т.н. Нямате ограничение в броя на изрязванията. Контролът е опростен и няма да срещнете трудности. Ще можете и да добавяте ефекти като fade in & fade out, които представляват плавно започване или заглъхване на мелодията в началото и края й. Имате и опция за създаване на мелодия от произволно записан звук.
Ненапразно Ringtone Maker е считан за най-доброто приложение в своя клас. Опитайте!

 


Линк към приложението: Ringtone Maker - Make free ringtones from your music! От Zentertain Ltd.

 


 

 

Action Movie FX


action movie fxИскало ли ви се е да можете да добавяте холивудски екшън ефекти към видеоклиповете, които снимате със смартфона си?! Ако отговорът е „Да", значи Action Movie FX ще ви зарадва с възможностите си. Изберете между двата безплатни ефекта „Атака с ракета" & „Катастрофа с кола" или свалете допълнително нови, за да направите уникални рода си миниекшън клипове. Независимо дали снимате навън или в стая, те изглеждат все така реалистични.
Ние сме доста впечатлени от видяното и си задаваме въпроса, какво ли няма да измислят още!!!

 


Линк към приложението: Action Movie FX от Bad Robot Interactive

 


 

 

TurboScan


turboscanTurbo Scan превръща вашия iPhone в мултифункционален скенер, за да можете да сканирате вашите документи, разписки, записки, визитни картички и т.н. Принтирайте и изпратете сканираните документи с е-поща в PDF и JPEG формат. TurboScan може да се похвали с мощен, но лесен за използване интерфейс. Наличен е режим, наречен SureScan, за по-отчетливо сканиране в условия на слаба светлина. А чрез споделянето на документи с услугите Dropbox & Box няма да имате проблем с мястото за съхранение. Няколко съвета от нас: уверете се, че вашите документи са плоски, а не изпъкнали нагоре и че са добре осветени. За максимално добре изрязани ъгли, поставете документа върху тъмен фон.

 


Линк към приложението: TurboScan: quickly scan multipage documents into high-quality PDFs от Pixoft

 


 

 

Christmas Songs


christmas songsChristmas Songs ви дава селекция от 80-те най-добри коледни песни на всички времена. Освен това ще получите техните текстове и уникалния за приложението коледен музикален визуализатор. А с вградения YouTube плейър ще може да гледате клиповете на доста от песните. Създавайте списъци с любимите ви и ги слушайте където и да сте. Sleep таймерът ще ви е от полза, ако поискате да се приспивате с тях. Важно: с безплатната версия ще получите малка част от коледните песни, затова, ако прецените, че не ви е достатъчно, спокойно може да закупите пълната версия. Заслужава си!


Линк към приложението: Christmas Songs, Music & Carols: Holiday 2011/12 Edition (With Lyrics) от MagicAnywhere