Флагманът Galaxy S5 беше първият модел на Samsung, който започна да получава ъпдейт до последната версия на Android 5.0 Lollipop. Първоначално ъпдейтът беше ограничен до територията на Полша, където имаше още няколко дребни подобрения след първоначалното обновление до Lollipop, и родната на Samsung Южна Корея. Изглежда компанията се подготвя за по-масово разпространение на новия Android, като първата страна, която получава ъпдейт е Испания.

Според SamMobile в следващите седмици ъпдейтът би трябвало да е достъпен за потребителите и в други страни на Стария континент. След това ще се появи и на други континенти, което пък може да накара Samsung да обърне внимание и на други модели, като Galaxy Note 4 например.

Ъпдейтът до Lollipop носи със себе си много подобрения, сред които се открояват по-добра работа и нов визуален дизайн в приложенията на Samsung. С него идват и новости в общия потребителски интерфейс, locksreen известията, по-добър живот на батерията и режими за повече от един потребител или “гости”. Технологичните подобрения включват и пълна поддръжка на 64-битови процесори. Когато ъпдейтът е наличен за даден телефон, той би трябвало да покаже известие, с което да стартирате процеса по обновление.

Вашият телефон получи ли ъпдейт до Android 5.0? Кои са функциите, които ви вълнуват най-много в него? Споделете в коментарите.

Прочетете: Samsung затваря магазина си в Лондон заради слаби продажби

Тагове: