През май тази година Skype обяви система за симултанен превод на разговори. Днес компанията официално започва превода на гласови разговори между хора като част от Preview програма. Skype преводачът дава възможност за разговор в реално време от английски на испански, без да се налага да знаете езика. Звучи като магия, нали? Но това е резултат от години работа на изследователския екип на Microsoft и Skype, за да осигурят ранно работно копие на софтуера, което може да промени начина, по който комуникираме онлайн.

Skype Translator Preview работи на Windows 8.1 и на предварителните копия на Windows 10, а гласовият превод става от английски или испански с говор към текст или с аудио. Microsoft вече демонстрира как работи технологията между английски и немски език, но испанският ще е единственият език, извън английския, който първоначално ще бъде поддържан от предварителната версия на Skype Translator.

Microsoft иска Skype преводачът да се използва като инструмент за училищата и от компанията са го тествали с ученици в САЩ и Мексико. Skype вече е популярна програма за видео чат в класната стая, където учителите участват във видео конференции по целия свят, за да свързват техните ученици с други техни връстници.

Докато тестовете и демонстрациите са в ограничени и контролирани експерименти, Microsoft отваря своя Skype преводач до много по-широка аудитория, за да се тества в реални условия. Microsoft също ще превежда съобщения от чата чрез Skype преводача на повече от 40 езика, които се поддържат. Ако сте заинтересувани да опитате Skype преводач, ще трябва да получите покана от сайта на Microsoft Skype, а с помощта на регистрационния код STVER4230 може да получите поканата малко по-бързо.