През лятото на 2016 година разбрахме, че Google работи над мистериозна нова операционна система, известна като Fuchsia. За разлика от Android или Chrome, които са базирани на Linux, Fuchsia е създадена от нулата с ядро, наречено Magenta.

Оказва се, че Fuchsia е извървяла дълъг път от миналото лято, когато стана достъпна за обществеността на Github, защото сега Google е готова с ранен потребителски интерфейс за нея. Ars Techinca публикува галерия със снимки и видео, в което показва интерфейса на Fuchsia.

Потребителският интерфейс се нарича Armadillo (броненосец) и е създаден с Flutter SDK на Google. Той може да работи на множество операционни системи като Android, iOS и очевидно Fuchsia.

Към този момент няма никаква информация какво ще прави Google с Fuchsia. Дали това действително ще е бъдещата операционна система, с която компанията ще замени Android и Chrome OS? Или това е просто един от многото експерименти на Google? Не знаем. Но Google I/O е точно зад ъгъла и е напълно възможно да разберем повече подробности за Fuchsia на събитието за разработчици през юни.

 

Тагове: