Huawei обяви своето партньорство с Moovit, компания на Intel и водещ доставчик на решения за мобилността като услуга (MaaS) и създател на многократно награждаваното топ приложение за градска мобилност. Moovit вече е налично в магазина за приложения на Huawei AppGallery и предоставя на потребителите в над 100 държави, сред които и България, удобство и информираност при пътуването в града и между градовете посредством всякакъв вид транспорт.

Приложението Moovit е безплатно и към момента се използва от над 865 милиона души в 3200 града в 106 държави. То съчетава информация от оператори на обществения транспорт, оператори на микротранспорта и транспортните органи, с информация на живо директно от потребителската общност. В резултат от това предоставя точна, в реално време картина на най-добрия маршрут в градските условия, независимо дали става дума за автобус, метро, влак, велосипеди, електрически скутери, споделен превоз и други.

Moovit също така предоставя на потребителите си в реално време разписанието на транспорта, който желаят да ползват, за да знаят кога точно пристига техният автобус или метро; функцията за Упътвания на живо, придружена от нотификации на коя спирка да слизате, ви предоставят указания по време на цялото пътуване и предупрежденията за всякакви неизправности по линиите на транспорта, което помага за доброто планиране на вашия маршрут. Приложението включва и функции за достъпност, за да подкрепи и улесни хората с увреждания при използването на обществен транспорт. Приложението е оптимизирано с функции за гласово произнасяне на текстовото съдържание на екрана за незрящите и тези с ограничено зрение, идентифицира маршрутите и спирките, които са достъпни за хората в инвалидни колички и менюто му е така изработено, че да е удобно за тези, които имат проблеми с координацията на движенията на ръцете си.

Уанг Хенг, вицепрезидент за развитие на екосистемата и глобалните партньорства в Huawei, коментира: „В лицето на водещо приложение за градска мобилност Moovit е фантастично допълнение към AppGallery и е напълно достъпно за всички, за да могат да се доверят и използват услугите на обществения транспорт. Всички печелим от посоката, в която се развива Moovit, а именно да помага на общностите да станат по-подредени, безопасни и по-добри за живеене“.

„Мисията на Moovit от самото начало е да е улесни градската мобилност по света“, споделя Йовав Мейдад, маркетинг директор на Moovit. „Интеграцията на приложението Moovit и неговите възможности за планиране и навигиране на маршрути в смартфоните на Huawei ще направи живота на милиони хора по-лесен. Имайки възможността ефективно и удобно да планират и навигират пътуванията си с градския транспорт, потребителите на Huawei ще могат спокойно и с лекота да се придвижват в градовете.“

Moovit, който освен като приложение ще бъде достъпен и в персонализиран вид в браузъра на Huawei, допълва богатата категория за пътувания в AppGallery, включваща приложения като Booking.com, eSky, Omio, Skyscanner, Turkish Airlines и много други. Прибавянето на Moovit към AppGallery затвърждава и решимостта на Huawei да предоставя приложения, които са значими за българските потребители.

За да изтеглят приложението Moovit, потребителите могат да посетят магазина за приложения AppGallery, който е наличен на всеки Huawei смартфон.

Снимки: Huawei

Виж още: Huawei Watch GT2 Pro впечатлява с премиум дизайн и функции за по-здравословен живот (РЕВЮ)