Наскоро писахме за слуха, че Twitter ще „убие“ своята музикална услуга #Music. И ето, че Twitter вече премахна своето #Music приложение от App Store, въпреки че услугата няма да бъде деактивирана до 18 април. Спирането на #Twitter Music не идва като изненада, тъй като тя падна от класациите на App Store доста бързо миналата година.

#Music приложението позволяваше на потребителите да следят отблизо песни, групи и изпълнители, които се обсъждат и препоръчват в Twitter от потребителите, а самите песни се излъчват директно чрез iTunes, Spotify и Rdio.

Twitter придоби услугата за откриване музика „We Are Hunted“, за да изгради #Music, но не успя да спечели сърцата на потребителите и това принуди компанията да преустанови проекта си, поне докато не създаде по-добра услуга.

"Ние ще продължим да експериментираме с нови начини, за да ви донесем страхотно съдържание на базата на музикалната активност, която ние виждаме всеки ден на Twitter", споделят от компанията.

Миналия месец, Twitter обяви ново партньорство с музикалната компания „300 Entertainment“, за да сподели своите музикални данни и анализи. Очакваме една по-добра и полирана музикална услуга още тази година, така че няма да бързаме да „погребваме“ този проект.

 

А разбрахте ли, че Турция блокира Twitter?