Подкрепена от съоснователя на Skype Янус Фрийс и екип от технологични ветерани, прясно стартиралата услуга Wire има за цел да бъде повече от обикновена чат платформа. Това е съчетание на най-популярните функции на неговите конкуренти.

В обширно интервю за Guardian Янус Фрийс отбелязва: "Това, което ме привлече към Wire, е, че тя е нещо наистина ново. Това не е някакво леко подобрение. Това не е просто едно приложение." След това той добавя: "Skype стартира преди повече от десет години и много неща се промениха оттогава. Всички сме свикнали на безплатните разговори и обмена на текстови съобщения и да носим компютри в джобовете си". Фрийс казва, че сега е времето да се създадат "най-добрите възможни средства за комуникация", които са и красиви, и функционални.

Wire е налично за iOS, Android и OSX, а съвсем скоро ще има и браузър добавка. С него ще може да синхронизираме разговорите си, да се обаждаме един друг, да участваме в групови чатове, да споделяме SoundCloud музика и повече...

Качеството на звука при гласов разговор с Wire би трябвало да е добро, тъй като използва аудио кодека с отворен код Opus. Това, което липсва на Wire, е видео. Изпълнителният директор Джонатан Кристенсен казва, че компанията разполага с необходимите умения, за да развива тази опция.

Сигурността е основна грижа на Wire. Кристенсен коментира, че софтуерът използва криптиране от край до край при всички свои гласови повиквания и криптиране към и от нейните центрове за данни за всички съобщения и медийни файлове. В момента компанията работи върху HTML5 версия на приложението си и планира също да има PC-съвместима версия. Wire в момента е безплатна услуга, но в крайна сметка може да бъдат въведени и платени функции в бъдеще.

 

Изтеглете Wire за iOS, Android и OSX

 

Прочетете още: Samsung Milk Video е най-новата видео услуга с най-странното име

Тагове: