Настъпи моментът, в който Virgin Galactic има работеща система за космически полети и трябва да продава билети за местата в тях. Компанията обяви, че отваря продажбата на билети за широката публика от 16 февруари, като ви позволява да станете астронавт, ако сте готови да платите 450 000 долара и да направите депозит от 150 000 долара. За да отбележи стартирането на публични продажби, Virgin Galactic разкри нова потребителска марка.

„Планираме да имаме първите 1000 клиенти на борда в началото на търговските услуги по-късно тази година, осигурявайки невероятно силна основа, докато започнем редовни операции и мащабираме нашия флот“, казва главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Майкъл Колглазър в изявление.

За тези 450 000 долара ще получите 90-минутно пътуване до ръба на Космоса, включително „изстрелването във въздуха и ускоряването до Mach-3 в Космоса“, казаха от компанията. Пътниците ще се насладят на няколко минути безтегловност и невероятни гледки към Земята от 17-те прозореца, както беше показано в ново рекламно видео. Билетът включва също няколко дни обучение на астронавти, оборудван скафандър Under Armour и членство в общността Future Astronaut. Всички полети стартират от Spaceport America в Ню Мексико.

Суборбиталните космически полети определено не са евтини, но са далеч по-малко от онези 55 милиона долара, които ще платите за орбитален 10-дневен полет на SpaceX. Основният конкурент на Virgin Galactic е Blue Origin на Джеф Безос, въпреки че тази компания все още не е решила окончателната цена за своите суборбитални билети. Първоначално Virgin Galactic трябваше да стартира публични и търговски изследователски полети миналата година, но те бяха отложени до 2022 г.

Към края на миналата година компанията е продала 100 билета за Космоса на актуализираната цена на билета от 450 000 долара. Около 700 души, включително Илон Мъск, са направили резервации.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеМилиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита