От списание "Hi-Fi звук и визия"

Когато избирате плоскопанелен телевизор с големина на екрана от 46–47”, трябва да имате предвид няколко препоръки и особености. Желателно е да съобразите избрания модел с тях, за да не изпитате последвало неудобство и да не развалите удоволствието си от новата покупка.
На първо място големият екран изисква необходимото пространство и поради тази причина съществува едно препоръчително разстояние до екрана, което е в границите на 2–2.5 метра. Минималната стойност важи с пълна сила за картина с висока резолюция, като в случаите, когато се гледа стандартна телевизия, това разстояние трябва да се завиши. В противен случай рискувате да си причините дискомфорт, особено след продължително гледане.
В момента преобладаващата част от съдържанието, което се възпроизвежда на телевизорите, е със стандартна резолюция и, откровено казано, по отношение на качеството на сигнала на програмите има какво да се желае. По-големият екран предполага и по-високи изисквания към качеството и вида на матрицата, обработката и „разпъването“ на SD картината, възможностите за индивидуалните настройки и не на последно място – към самия дизайн на продукта.
Не бива да се забравя, че в почти всички случаи един качествен телевизор с подобен диагонал има и съответната сравнително висока за масовия потребител цена. Сред безспорните предимства, които предлагат повечето от телевизорите с такъв диагонал на екрана, са отличната и по-детайлна картина, повече функции, екстри и „глезотийки“ и не на последно място – престиж. Добрата новина за родните потребители е, че през последните години на нашия пазар се предлага голямо разнообразие от марки и модели в този сегмент...Свалете цялата статия тук

 

Тагове: