Японската компания Sharp представи своята нова линия от Aquos телевизори на Consumer Electronics Show 2014 (CES 2014) и за пореден път показва на света, че тя знае как да мисли мащабно.

Тази вечер на сцената на CES 2014, Джим Сандъски, вицепрезидента на отдела за стратегически продуктовия маркетинг на Sharp за Америка, представи новата серия от модели на компанията - Aquos 4K, Aquos Q и Aquos Quattron Plus, като последния според президента на Sharp за Америка, Джон Херингтън, ще "промени играта" в тв индустрията.

Новата Aquos 4K Ultra HD серия на Sharp идва в 60 и 70''-инчови размери и разполага с резолюция от 2160p, а цената, на която ще се продават започва от $ 4,999.99 и ситга до $ 5,999.99 щатски долара.

Sharp пуска две линии в Q серията - UQ и SQ. В UQ се предлагат 60'', 70'' и 80''-инчови размери на екраните и ще бъдат с цена между $ 2,999.99 и $ 5,999.99 долара. В SQ линията се предлагат 60'' и 70''-инчови модели на цена от $ 2,299.99 и $ 3,099.99 долара. От Sharp обещаха, че ще пуснат всички нови телевизори в рамките на няколко седмици.

 

Aquos Quattron Plus има десет милиона повече субпиксели, отколкото днешните Full HD телевизори и е предвиден да бъде свързващото звено между 1080p и 4K. Днешните 4K телевизори са изключително скъпи, а Quattron Plus ще се продава на около половината от цената им, което го прави предпочитан за всеки, който иска да има най-новата технология, но на достъпна цена. От Sharp заявиха и че Quattron Plus има вграден преобразовател, който прави всичко, което гледате по-остро.

 

 


Тъй като Ultra HD телевизорите се превърнаха в стандарт за повечето големи телевизионни производители, през тази година се очаква те да се съсредоточат повече върху софтуера. LG показаха първия телевизор с революционната WebOS, а тази вечер Panasonic обявиха, че ще пуснат свои модели с Firefox OS!

От Sharp избират да акцентират върху невероятната си 4K технология. Компанията също така подчерта своя Sharp Universal аудио плейър и неговият Smart Central софтуер, който включва специален енджин, кабел и стрийминг услуги.

Линията Aquos включва и фирмено Sharp приложение за iOS и Android, което ви позволява да сменяте каналите и да манипулирате други дребни функции на телевизора.

И не на последно място на CES 2014 Sharp планират да покажат прототип на новия си 85''-инчов 8K телевизор, който ще позволи да гледаме 3D съдържание без нужда от специални очила. Той се разработва в партньорство с Dolby и Philips.

Тагове: