HTC току-що представи Vive Pre – второто поколение очила за виртуална реалност, което подобрява оригиналния Vive, който бе представен миналата година. Vive Pre отново е произведен в сътрудничество с Valve и идва с освежен дизайн, по-малък е и има подобрения в захвата за главата - за по-голям комфорт и стабилност. Той също се отличава с подобрена визуална система, включително по-ярък дисплей с подобрена яснота.

Благодарение на сменяемите вложки от дунапрен и уплътненията за нос Vive Pre предлага голямо разнообразие за различните форми на лицето и също така е съвместим с диоптрични очила.

Както видяхме по-рано от изтеклите снимки, HTC са подобрили и контролерите за Vive, които вече предлагат по-добра ергономия, подобрени тампони за захващане, сензорна обратна връзка, както и интегрирани акумулаторни батерии, които се зареждат чрез microUSB кабел и осигуряват повече от 4 часа автономна работа.

Другата новост e, че Vive Pre има камера отпред, която ще слее физическите и виртуалните светове. Така потребителите няма да има нужда да свалят очилата, за да видят реални обекти, да седнат на дивана например, или просто да извършват дадено действие, което е странично от виртуалните занимания. Всъщност камерата отпред е това, заради което HTC и Valve отложиха пускането на очилата за виртуална реалност в края на 2015 година. Ако си спомняте, Шер Уанг (HTC CEO) обяви в края на 2015-а, че отлагането е заради "много, много голям пробив в технологията за виртуална реалност при HTC Vive". И това е наистина пробив не защото това е първата камера, поставянa в прототип на очила за виртуална реалност, а заради начина, по-който HTC и Valve са успели да слеят физическия и виртуалния свят. 

HTC и Valve планират да пуснат Vive Pre в търговската мрежа през април тази година, но цената не беше обявена. Ще има още новини около Vive Pre на CES 2016 в Лас Вегас и ние ще отразим случващото се. Очаквайте още интересни новини.

 

 

CES 2016: LG Display показа 18-инчов гъвкав екран, който може да се навива на руло 

Тагове: