Конференциите за разработчици са чудесен начин за компаниите да покажат над какво са работили. Често на тези събития се правят някои от най-големите анонси, пред очите на разработчици, журналисти и анализатори. Това начертава и бъдещето развитие на компаниите. Конференцията за разработчици на Facebook използва псевдонима f8 и за последен път тя се състоя през 2011г.

Най-голямата социална мрежа в света, не си е създала навика да прави ежегодни конференции, но явно тази година ще бъде първата след нейното първично публично предлагане (IPO - Initial public offering).
Датата за f8 2014 е била потвърдена за 30 април. Очаква се, че над 1500 разработчици ще присъстват на Facebook f8 2014. Билети могат да се получат веднага чрез официалната страница на конференцията във Facebook. На нея ще има няколко практически сесии и много технически разговори.

Голямото събитие би трябвало да бъде открито и хоствано от съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг. Все още няма информация за някакви сериозни анонси, но предполагаме, че Зукърбърг ще представи по-подробно мобилната стратегия на компанията, както и обявения наскоро план за Интернет дронове.