Едни от продуктите, които имат най-сериозно участие на CES, са телевизорите. Тази година не прави изключение – още в предварителния си преглед на събитието споменахме, че очакваме модели с Android 5.0 от производители като Sony, Sharp и Philips. И не останахме разочаровани.

От TP Vision съобщиха, че операционната система Android TV ще бъде заложена в почти всеки телевизор Philips, който ще излезе през тази година. В това число влизат умните телевизори (вижте пълното ни видео ревю на Philips 8109) и UHD моделите на компанията, които ще последват примера на 9809. Споменатият модел беше представен на IFA 2014, а версията му на Android е 4.2 Jelly Bean. Тук идва и едно сериозно подобрение – новите модели ще са базирани на Android 5.0 Lollipop, което означава подобрен облик, залагащ на Material Design. Най-голямото преимущество на телевизор, оборудван с тази операционна система, остава фактът, че потребителят има достъп до огромна библиотека от приложения, включително и редица програми за стрийминг на мултимедийно съдържание.

„Искаме да използваме преимуществото да бъдем членове в огромната и бързоразвиваща се система, наречена Android”, коментира Албърт Момбарг, ръководител на Smart TV отдела на TP Vision. „Тя привлича сериозен набор от разработчици, които вече могат с лекота да адаптират приложенията си за различен тип устройства, включително и телевизори.“

Добрата новина е, че всички Android модели на Philips през 2015 година ще поддържат и системата OnLive, която позволява стрийминг на PC игри от облака.

От TP Vision изразяват увереността си, че комбинирайки високо качество на картината (както при Full HD, така и при UHD моделите), уникалната Ambilight технология, приятният дизайн и силата на операционна система Android TV ще предложат повече от качествен продукт на клиентите си.