Завършваме E3 обобщенията със Sony. За разлика от Microsoft нищо около презентациите им не изтече в интернет преди конференцията им и определено бяхме изненадани. Очаквано, нямаше никаква информация около PlayStation Neo, но се изговори доста около PlayStation VR. Очаква се до края на годината за шлема за симулация на виртуална реалност на компанията да са излезли около 50 заглавия. PSVR излиза на пазара този октомври на цена от $399. Ето и най-интересното от една от най-вълнуващите конференции на тазгодишното издание на E3.

 

Митологично завръщане

Епична оркестрална музика извести завръщането на една емблематична гейминг поредица, дала ни възможността да се бием срещу самите богове. God of War 4 пристигна. Крейтос е поостарял, но пък това е очаквано, когато станеш баща. Този път ще се изправим срещу легендите на скандинавската митология по същия кървав, динамичен и брутален начин, както в предходните части на франчайза. Играта изглежда масивна, епична и невероятно красива.

 

 

Постапокалиптично попълнение

Минаваме към интригуващата Days Gone на Bend Studio. Премиерният трейлър ни наведе на мисълта, че играта прилича на няколко доста познати поредици. "Синове на анархията" среща "Живите мъртви" с обречения дух на The Last of Us. Действието се развива в земя с възраждаща се природа след унищожителен катаклизъм и зомби епидемия. Точно както The Last of Us, отвореният свят на Days Gone изглежда зашеметяващо в трагедията си.

 

 

The Last Guardian излиза тази година

Време беше! Ако като мен обожавате шедьовъра Shadow of the Colossus на Team ICO, то сигурно сте тръпнали в очакване с години за The Last Guardian. Мистерията около това заглавие беше непоносимо изживяване. В един момент дори не знаехме дали тя съществува и е в разработка, или всичко около нея са просто спекулации. Най-накрая получихме дата на излизане за това ексклузивно заглавие за PlayStation 4 - 25 октомври. Последният трейлър ни среща с още котко-куче-птицоподобни създания като любимия ни домашен любимец/приятел - Трико. Тези обаче не са особено приятелско настроени. Светът на играта е изпълнен с взимащи дъха структури, колосални планински масиви и детайлни крепости. Арт стилът отново е на ниво, с втъкания в реалистичните графики традиционен японски дух. Знаем и коя ще е причината Трико и "Момчето" да станат съюзници: "Какво има? Крилете ти ли са счупени?", пита "Момчето" в края на трейлъра, а аз изхлипвам тихичко...

 

 

Наближава битката между хора и робо-динозаври

Надали съм единствената леко екзалтирана за Horizon Zero Dawn. Ексклузивното заглавие за PlayStation 4 изглежда динамично, предизвикателно и доста лудо. И има роботи-динозаври! Историята проследява историята на Алой - ловец и стрелкиня от едно от оцелелите човешки племена. Намираме се на преживялата апокалипсис Земя, в която хората са деградирали до примитивни общности и са забравили цялата си история. Гигантски робо-динозаври кръстосват Земята и за да оцелеем, трябва да се изправим срещу самите тях, докато търсим отговор на въпроса, кои сме били и от къде идваме. На Е3 видяхме геймплей кадри от първото демо на играта. Оказва се, че Алой може дори да язди робо-динозаврите.

 

 

Ново попълнение от Quantic Dream

Ако досега не сте играли някой от трилърите на Quantic, горещо ви препоръчам да наваксате. Неслучайно Heavy Rain и Beyound Two Souls са известни като едни от най-полираните игри в наративно и атмосферно отношение. Очаквам същото ниво на завладяваща история и всмукваща визуализация от новото заглавие на Quantic - In Detroit: Become Human. Играта ще проследи интеракциите между хора и машини, но изглежда доста старомодна по отношение на изпълнението. Което май е добър ход и ще контрастира на фона на останалите нови заглавия. Играете като детектив-андроид на име Конър, който е по средата на доста напечено положение със заложници. Андроидите, които изглеждат точно като хората, са ги заместили в много отношения и професии като доктори, градинари, учители и т.н. Конър, очаквано, няма да е единственият герой, с който ще играете. И както знаете, тук изборът ви има значение.

 

 

Зовът ни праща в Космоса

Битки в нискогравитационно поле, огромни космически апарати, Кит Харингтън като големия злодей, изобщо Call of Duty: Infinite Warfare си има от всичко по много. Посрещнатото с доста негативи продължение на култовия франчайз изглежда чисто и просто невероятно. Като не-фен на поредицата съм впечатлена от изнесените досега кадри и няма смисъл да си кривя душата. Разбира се, няма да знам какво е наистина положението, докато играта не излезе, но засега геймплеят изглежда обещаващ.

 

 

Легендарният режисьор

Ще завършим с нещо наистина страхотно. Хидео Коджима обяви новия си проект! Легендарният режисьор, създател на култовата поредица Metal Gear Solid, се откъсна от Konami с див скандал миналата година. Сега, от сцената на E3, той им връща тъпкано за решението им с новата си колаборация със Sony. Представяме ви Death Stranding, голямата звезда, в която изглежда ще бъде Норман Рийд ("Живите мъртви"). Трейлърът е странен, объркан и толкова в стила на Коджима, че MGS V: The Phantom Pain започва да ви изглежда като кохерентен шпионски разказ след няколко преизглеждания на премиерните кадри от Death Stranding.

 

 

С това почти приключихме серията ни материали с най-доброто от конференциите на E3. Очаквайте още новини от Е3, конференцията на Nintendo и потенциални ревюта за представените тази година хитови заглавия.

Ако сте пропуснали, ето какво представиха Microsoft.

Тагове: