Да, прочетохте правилно! Големият злодей от хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“ ще пренесе Дългата нощ в България на 15 и 16 септември 2018 година, когато ще се състои тазгодишното издание на най-якия фестивал в страната - Aniventure Comic Con! Геймъри, косплейъри, комикс маниаци, K-Pop фенове, ценители на японската и азиатската култура и киномани ще се съберат отново в залите на Интер Експо Център, за да отпразнуват любимите си занимания със световни филмови звезди, майстори на косплея и комикс художници от цял свят.

Владимир Фурдик, който играе The Night’s King в „Игра на тронове“, е само първият потвърден гост за тазгодишното издание на феста. Актьорът е един от най-търсените каскадьори в Холивуд, с участия в блокбъстъри като The Huntsman: Winter's War („Ловецът: Ледената война“, 2016), Exodus: Gods and Kings ("Изход: Богове и царе", 2014), Thor: The Dark World ("Тор: Светът на мрака", 2013), Skyfall ("007 Координати: Скайфол", 2012) и много други. Той ще пристигне в България веднага след края на снимките на последния сезон от сериала и няма как да не таим надежди, че ще може да понаучим интересни факти около финала.

По Comic Con традиция той ще участва в специален панел, на който всеки посетител на феста може да зададе въпросите си към него. Но няма да е сам! Организаторите на Aniventure Comic Con - нашите партньори от клуб Nakama и Key Events & Communication - споделят, че още двама актьори от сериала ще пристигнат в страната ни. Ще трябва да почакаме, преди да разберем кои са те. Засега само е ясно, че Meet and Greet билетите с Фурдик влизат в продажба в 10:30 този петък, 9 февруари, и ако искате да се снимате с него и да получите автограф - побързайте с покупката. Броят им е ограничен.

Новините от Aniventure Comic Con не свършват само с това. От Германия пристига и една от големите звезди на световната косплей сцена - Kamui. Тя се занимава с косплей от 15 години, издава собствени книги и наръчници за изработката на костюми и ще бъде част от журито на най-голямото косплей състезание у нас. Kamui ще има собствен панел и специална зона, в която всеки посетител ще може да се запознае с нея.

Последно, за да може фестивалът да поеме огромния наплив от посетители, които миналата година достигнаха над 21 хиляди, той се разширява с още една зала. Напомняме, че редовните билети вече са в продажба на промоционални цени от 30 лв. за целия уикенд, а децата до 7 години влизат безплатно с придружител.

Ще ви държим в течение на всички новости около събитието и ще се видим на Aniventure Comic Con 2018!