4,45 милиона квадратни метра климатизиран пешеходен комплекс, най-големия мол и най-големия закрит увеселителен парк на Земята са мерките, с които Dubai Holding ще превъзмогне слабия летен туристически сезон. Новия климатизиран град е разширение на проекта за Mall of the World - най-големият мол на света.

Една от най-популярните дестинации за платежоспособни туристи, емиратът има голям отлив на посетители през лятото, когато температурата от 41 градуса по Целзий и влажността над 50% правят живота на открито почти невъзможен. Mall of the World е името на новия проект и молът на света е съвсем леко преувеличено име, предвид размерите му.

Поставен под стъклен купол, в комплекса ще се намира и най-големият увеселителен парк на закрито. През лятото поне – по време на зимния хлад "похлупакът" ще се отваря, за да позволява на посетителите да се радват на приятните 24 градуса по Целзий. Явно Dubai Mall не е достатъчно голям, защото търговският център в новия климатизиран град ще бъде още по-огромен, а целия комплекс се очаква да поема 180 милиона туристи ежегодно.

Какъв ли ще е следващия грандиозен проект на Дубай, след най-високата кула на света, най-големия мол и напълно климатизиран град? При тези темпове на развитие, съвсем скоро ще разберем!

 

Тагове: