Понякога в технологичният свят се появяват продукти, които успяват да въплътят най-новите иновации в тяло, което би изглеждало съвсем на място в музей на изкуството. Съвсем наскоро имахме възможност да разгледаме точно такъв саундбар. Вижте какво научихме за него в нашето видео ревю.

Beosound Theatre e направен да отговаря на 55-инчов телевизор, но алуминиевите крила от двата края могат да бъдат заменени с такива, които отговарят на по-големите 65-инчови и 77-инчови модели. Необходими са само няколко винта и малко сръчност. Съединенията са практически невидими отпред и наистина помагат да се придаде на цялото нещо усещане за симетрия.

Ако изберете стойката за маса, B&O са оставили място вътре в монтажната скоба, където може да скриете Apple TV или друга медийна кутия за поточно предаване заедно с всички кабели, минаващи между екрана и звуковата лента. Той използва стандартен VESA монтаж, така че не се нуждаете от конкретна марка телевизор, за да получите перфектна височина, оставяйки саундбара да се изравни с рамката на телевизора. Разбира се, дори не е необходимо непременно да стои под телевизор.

Beosound Theatre разполага с 12 отделни високоговорителя, включително два специално изработени 6,5-инчови, които няма да намерите никъде другаде в гамата на Bang & Olufsen. Цялостната конфигурация включва централен високоговорител за средни честоти, високоговорител за високи честоти, плаващ директно пред него за по-ясни вокали, допълнителен драйвер за средни честоти и високочестотен високоговорител от всяка страна. Има странични, както и насочени нагоре високоговорители отстрани за пълноценно пространствено аудио. Общата мощност се равнява на 800 W.

Има четири HDMI порта, включително и такъв, пропускащ 8K сигнал, така че може да се превърне в посредник за всякакви игрови конзоли, Blu-ray плейъри или декодери и с удоволствие ще декодира Dolby Atmos аудио. Chromecast, Spotify Connect, Airplay и Beolink multiroom също са вградени. Това звучи като много неща за проследяване, но изкуственият интелект разпознава кога даден източник е започнал да възпроизвежда и съответно да разменя входовете, без да е необходимо да посягате към дистанционното.

Чувствителните на допир контроли, вградени в горната част на устройството, светват когато се приближите до системата, и изгасват, когато се отдалечите.

Ако вече имате няколко високоговорителя Bang & Olufsen, той може бързо да ги обедини в настройка за съраунд звук с помощта на включения микрофон за калибриране. Има изходи за добавяне на осем високоговорителя посредством кабел и още осем безжично с помощта на Powerlink технологията на бранда. Можете да започнете с малко и да добавяте високоговорители с течение на времето, като в крайна сметка стигнете до конфигурация 7.1.4, като устройството ще се превърне в специален централен канал.

Beosound Theater идва с новата технология за настройка на Bang & Olufsen, наречена Roomsense. Чрез поставяне на външния микрофон на позиция за слушане Beosound Theater ще работи с приложението Bang & Olufsen, за да измери разстоянието от слушателя до саундбара. Той също така ще определи роля за всеки високоговорител въз основа на различните разположения, ще извърши компенсация на звука за всеки високоговорител, ако е поставен до стена или в ъгъл, както и цялостна компенсация в стаята, за да избегнете нежелан резонанс.

В случай че проявявате интерес към продукта, може да научите повече за него тук: http://www.beostores.bg/beosound-theatre/

 

Вижте още: Bang & Olufsen Beoplay 9: 10 години ненадминат аудио стандарт за дома