Днес екипът на HiComm стартира новата си специална видео рубрика Social Experiment (Социален експеримент). В нея целим да ви покажем нещо по-различно, като в същото време предизвикаме себе си. За целта поставяме един от нашите редактори в нестандартна за него технологична ситуация в продължение на месец. Представете си как конзолен геймър трябва да играе само на компютър, да намери начин да се справи с допълнителната оптимизация на игрите или да инсталира модове. Или как привърженик на Apple трябва да използва само и единствено Android устройства. Независимо какво е предизвикателството, ще можете да се насладите на мъките, откритията и пълното ни изгубване в непознати за нас води.

За първия ни експеримент се впускаме в търсене на отговор на въпроса “Съществува ли хардкор гейминг на таблет?”. На горещия стол сяда най-отявленият PC геймър в екипа ни, Вирджиния "Джиджи" Кирова. Тя не просто не се интересува от мобилния гейминг, но и не таи особена любов към таблетите. С трудната задача да й докаже, че предразсъдъците й са нелогични, се заема отговорният редактор на списание HiComm Илия Темелков, който за разлика от Джиджи обожава да играе на мобилни устройства. За да осъществим Експеримента, ни беше нужен и един наистина добър таблет. За целта се обърнахме към Acer България, от където ни осигуриха Acer Predator 8, специално създаден за нуждите на всеки мобилен геймър.

В първия епизод ще си поиграем на носталгия и ще се спуснем по алеята на спомените. Ще ви покажем нещо познато, но и малко по-различно, отколкото го помним. Добре дошли в Social Experiment!

 

 

Следващата седмица очаквайте втори епизод на експеримента, в който ще разберем дали има мобилни игри, които да задоволят жаждата за контрол и на най-претенциозния control freak.

Видео ревю: Обсъждаме Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 edge