Samsung Galaxy S20 Ultra е впечатляващ смартфон. Може би най-добрият, който Samsung някога са създавали.

Като започнем от фантастичния екран с ултра висока резолюция и 120Hz режим на опресняване, мощен хардуер, впечатляващо количество памет, батерия с огромен капацитет, и стигнем до най-основното: камерата.

Четворната система позволява безпрецедентното 100-кратно приближение, система за 4-кратно оптично приближение, 108 мегапикселови снимки с детайли, каквито никой друг телефон не сме виждали да създава и най-вече 8К видео запис. Трябва да допълним все пак, че цялата серия S20 телефони (S20, S20+ и S20 Ultra) на Samsung могат да записват 8К видео.

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

Именно последната функция ни накара да тестваме в реални условия видео възможностите на Galaxy S20 Ultrа и да ви покажем на какво е способен.

Много от вас може би ще си кажат, че 4К им е достатъчно, но нека ви припомним, че още миналата година Samsung представи на българския пазар своята серия от 8К телевизори. И наистина, все още няма масово налично 8К съдържание, но това предстои да се промени съвсем скоро. Имайте предвид, че дори и 4К картина (Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Playstation 4 Pro, YouTube и т.н.) изглежда видимо по-добре на 8К телевизор, благодарение на AI ъпскейл, който подобрява 4К или по-ниско съдържание до невиждани до този момент нива. В този ред на мисли: след 8К телевизорите идват и смартфоните с възможност за 8К видео запис, а Galaxy S20 Ultra е първият, който ни предлага това.

Нашето видео: