Нещо като поговорка е, че журналистиката е умението за превръщане на кафе в думи. Дори да не сте я чували, кратко и бързо проучване в редакцията на HiComm доказва, че е истина и в екипа ни само един човек не пие кафе редовно. Заради това и пристигането на Saeco Incanto при нас предизвика вълнение и любопитство, което се разпростря дори в съседната редакция, където работят колегите от GoGuide. В общи линии новата лъскава и разнасяща аромат на прясно кафе и капучино машина стана “жертва” на постоянен поток от жадни за кафе “хищници”, въоръжени с любимите си чаши и сякаш постоянна жажда.

Именно това ни вдъхнови да избегнем обичайното видео ревю за Saeco Incanto и да направим нещо далеч по-забавно и различно, в което да включим най-изявените хищници. Тази идея даде началото на HiComm Explorer - нов канал, в който водещият ни изследовател проучва естествения хабитат на Saeco Incanto, както и уменията й за вкусно кафе, но работата му е прекъсната от кофеиновите хищници. Ще успее ли той да стигне до перфектното еспресо? Можете да разберете от видеото.

 

Оставяйки приключенстването настрана, Incanto е топ предложението на италианската компания Saeco, която е собственост на Philips от 2009 г. насам. Тя се озова в офиса ни не просто заради кофеиновата мания, която очевидно имаме, а и заради интересните технологии, които работят в името на вкусното кафе. Най-голямата гордост за компанията са 100% керамичните мелачки за кафе, които предлагат няколко степени за смилане. От това зависи каква ще е плътността на еспресото, като друг ключов елемент е контролът на налягането, с което се влияе на аромата. Тези две функции позволяват на всеки да получи любимото си кафе бързо и лесно.

Въпреки чара на еспресото много по-често пия кафето си с мляко, тъй като е по-вкусно и повече, което означава, че мога да го пия по-дълго. Именно тук Incanto ме спечели напълно със специалната си кана за мляко. В нея се побират около 500 мл мляко, с което да правите капучино или лате или просто да си пуснете топло и разпенено мляко. Кофеиновите напитки, включително и дълго еспресо, се пускат с натискането на един бутон, докато чистото мляко или просто стоплена вода се извикват от менюто.

Друг приятен момент при Incanto е, че практически не се чака за загравяне и от включването до готовото кафе ви дели само технологичното време за мелене и “пускане” на напитката. Като всяка кафе машина и тази се цапа, но почистването й е максимално улеснено. Тя има Aqua Clean филтър, чието име подсказва и функцията му - да пречиства водата, така че по-рядко да се налага по-подробно чистене. Освен това при всяко включване и изключване Incanto се почиства автоматично. За вас остава само да изпразвате таблата, която събира изтекла вода, кафе и мляко, както и контейнера с използваното кафе.

Освен вкусно кафе Incanto има и приятен дизайн, който залага на неръждаема стомана в предната част. Размерите ѝ са компактни, като се побират 2.5 л вода и 250 г кафе на зърна. За феновете на безкофеиновото кафе има специален отвор за предварително смляно кафе в горния край.

Единственият проблем на Saeco Incanto е, че може да привлече повече кофеинови хищници, отколкото ви се иска. За съжаление екипът на HiComm Explorer не може да гарантира какви хищници ще привлече в чуждите джунгли. Опитът ни обаче показва, че това са приятни хора, които просто искат хубава чаша кафе. В замяна носят кафе на зърна, прясно мляко и дори зареждат Incanto с вода, което прави “атаките” им далеч по-приятни от очакваното.