В първия епизод на Social Experiment, най-новата видео рубрика на HiComm, спечелих Джиджи с Acer Predator 8 и елегантната селекция ретро заглавия, които знаех, че обича, и инсталирах на таблета. Втората седмица на експеримента ни обаче е посветен на манията за контрол, която всеки играч трябва да има. Джиджи, “жертвата” на моята експериментална офанзива в полза на мобилния гейминг, е заклет привърженик на клавиатурата и мишката си.

Този епизод е посветен на въпроса, дали контролите, които предлага един таблет, могат да бъдат поне толкова забавни, стабилни и естествени, колкото геймпадът или мишката.

За да открием отговора, подготвих три от любимите си мобилни игри, с които да убедя Джиджи, че качественото управление на една игра зависи от това, как е направена, а не къде я играеш. Започваме забавлението с рейсъра Asphalt 8, който е предварително инсталиран на всеки Acer Predator 8 - нашата мобилна машина за гейминг. Играта пристига с бонус от 300 хил. кредита, с които да отключвате автомобили, писти и бонуси в играта.

Освен това Джиджи беше изправена пред два от най-впечатляващите платформъри, които можете да играете на Acer Predator 8. Дали първоначалният й остър скептицизъм към съвместимостта на жанра и мобилните платформи остана, можете да видите във видеото.

 

Вижте и първата част на нашия Social Experiment!

Очаквайте съвсем скоро и финалната част на нашия Експеримент!