Точно преди седмица ви информирахме, че Илон Мъск загатна за OTA (Over the Air) актуализация на Model S. Сега става ясно, че тя ще донесе мощни функции за автономното управление на Model S. Илон Мъск разкри, че Tesla ще достави актуализацията "в рамките на три месеца".

"Ще можем да отидем от Сан Франциско до Сиатъл, без да правим нищо", казва Мъск. Но тук има уловка и тя е, че засега тази функция ще работи само на магистралите.

"Технически възможно е да отидете от паркинг до паркинг", каза Мъск. "Но няма да дадем тази възможност на потребителите с този хардуер, защото мислим, че те вероятно няма да бъдат в безопасност в крайградските квартали", казва той, отбелязвайки, че тези улици често нямат маркировка, знаци за ограничение на скоростта и по тях си играят деца. В бъдеще собствениците на Model S ще могат да „извикат“ своя автомобил до тяхното местоположение или да му кажат да се прибере в гаража. Мъск отбелязва, че тези функции остават незаконни по повечето пътища в САЩ, така че предупреждава шофьорите, че ще бъдат ограничени до използването им само в частна собственост.

Мъск също така пояснява, че автопилотът не трябва да се бърка със самоуправляващата се кола.

 

Илон Мъск: "Колите с шофьори ще бъдат забранени в бъдеще"