Спортното подразделение на Audi ще разработи високопроизводителен електромобил с четири врати. Новият модел ще се казва E-Tron GT и ще използва платформата на Porsche Mission E. Тази новина е поредното доказателство за грандиозните планове за електрификация на VW Group.

E-tron GT ще бъде разработван редом до E-tron Quattro - електрическият кросоувър, който видяхме в Женева съвсем наскоро. Директорът на Audi Руперт Щадлер смята, че електромобилите могат до доставят висока производителност, а тези два модела ще изстрелят Audi Sport в бъдещето.

За E-tron Quattro вече стана ясно, че ще струва около 80 000 евро, когато излезе на пазара. Това може да стане сравнително скоро - още през 2019 година. Повече детайли за него очакваме през лятото.

Въпреки че ще споделя платформата на Porsche Mission E, високопроизводителният автомобил на Audi може да има малко по-различно задвижване. Докато Mission E ще има по един електромотор на всеки мост, E-tron GT ще има общо три мотора. Със сигурност очакваме истински електрически флагман.