Две емблематични марки от различни индустрии ще се съберат в неочакван проект. Авиокомпанията Embraer и Porsche създадоха първите в света частен самолет и спортна кола от една серия.

Бразилският самолет Phenom 300E и немският Porsche 911 Turbo S в еднакъв стил са създадени в резултат на четиригодишно партньорство като две напълно различни машини, споделящи общо ДНК на дизайна.

От бутиковата двойка ще има само десет бройки, което засилва нейния ексклузивен характер. Двете машини имат еднакъв интериор и екстериор, модифицирани емблеми, металически цвят и др. Седалките на самолета са проектирани по модел на тези на Porsche 911 Turbo S. Щастливите собственици ще получат и персонална пилотска чанта, както и Porsche дизайн 1919 Globe часовник.

Всъщност, ако си купите самолета, получавате колата безплатно към него. Безплатно, разбира се, е употребено за благозвучие, тъй като цената на летателния апарат е почти 11 милиона долара. Ако ги имате и се преборите за някоя от десетте бройки, първите доставки ще започнат догодина.

Снимка: Porsche

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч

 

Тагове: